Začátek zápasu vypadal zajímavě. Helas se ve čtvrté minutě dostal dvěma góly do vedení 2:0. Jenže pak se během dvou minut trefil chrudimský Rešetár a bylo po náskoku. Do přestávky už ERA-PACK vedl 4:2. Po přestávce se čekalo, co Brněnští s náskokem soupeře vymyslí, ale nic se nestalo. Naopak mistr přidal dalších šest branek a vyhrál 10:2. Hattrickem se v chrudimském dresu blýskl kapitán Lukáš Rešetár.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Zápas jsme začali velmi špatně. Bez koncentrace, bránění a nebezpečného útoku, za což jsme byli potrestáni dvěma góly. Vzal jsem si time-out a s hráči promluvil. Od této chvíle se vše zlepšilo a my čtyřmi góly do pauzy skóre otočili. V kabině jsme probrali chyby v obraně, a i díky tomu odehráli skvělý druhý poločas. Líbil se mi výkon mých svěřenců, kteří hráli až do závěrečné minuty s plným nasazením a vytvořili si velké množství šancí. Do hry se na dvacet minut dostal i brankář Jean, který ani jednou neinkasoval. Nyní máme tři dny na přemýšlení o dalších dvou zápasech.“

Jan Loup (předseda RK Helas Brno): „Začali jsme velmi dobře a vedli jsme dva-nula. Měli jsme spousty šancí, až neobvykle hodně proti Chrudimi. Chodili jsme do brejků a výsledek mohl být ze začátku pět-nula. Pak si vzali hosté time-out a my jsme začali dělat chyby. Dostali jsme hloupé branky. Podle mého rozhodla branka na dva-čtyři. I tak jsme ve druhé půlce měli šance, jenže jsme inkasovali tři slepené góly. Pak jsme dali příležitost mladým a zápas jsme dohrávali. Dostat deset gólů je ostuda a nemělo by se to stávat. Chrudim ukázala velkou kvalitu v zakončení. Zápas mohl být klidně jinak, ale prvních deset minut zápasu jsem koukal, jak jsme soupeře přehrávali. Výsledek je krutý, ale ve finále je jedno, jestli jsme prohráli dva-tři nebo dva-deset. Neumíme prohrát o dva góly. Buď prohrajeme o hodně, nebo v zápase bodujeme.“

Rádio Krokodýl Helas Brno – FK ERA-PACK Chrudim 2:10 (2:4)

Statistiky

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?