Jak probíhá příprava na derby?
Chystáme se zápas od zápasu, takže vlastně se připravujeme od pondělí, ani ne týden. Pracujeme na věcech, které bychom rádi zlepšili. Dařily se nám některé fáze utkání proti Benagu, náběhy a přesné přihrávky, které založily rychlé kombinace, takových akcí ale musí být v naší hře mnohem víc. Kluci vědí, jak to mají hrát, pracujeme na tom na tréninku. Musíme to umět použít v pravou chvíli.

Jaké to byly nervy sledovat zápas s Benagem doma u streamu?
Měl jsem úplně jiný pohled, udělal jsem si trochu jiný obrázek na naší hru už v reálném čase nejenom jako obvykle až ze záznamu. Nervy to byly stejné, jako každý zápas.

Jak vypadá stav kádru? Budete kompletní?
Už mám zprávy, že se nestačí vrátit Michel Melo, poslední zápas nedohrál Tomáš Matějka, rozhodne se to až dneska na tréninku. Snad se dají dohromady i ti, co se o ně pokoušela viróza.

Slavia vyhrála poslední tři derby v řadě, jak těžké bude přidat další výhru?
Jako každé derby to bude těžké. V posledních zápasech nejsme s výsledky a ani s hrou spokojení, těžko se můžeme stavět do role favorita. Musíme náš výkon zlepšit.

Cítíte od svých svěřenců větší motivaci už na předzápasových trénincích?

Jako před každým derby. Pevně doufám, že se tato motivace projeví hlavně na hřišti, že do toho půjdou s mnohem větší vervou než do těch posledních.

V Edenu jste na podzim vyhráli 3:2, může to být podobný zápas?
Může, jde samozřejmě o tom, jak se zápas rozehraje, kdo půjde do vedení. Rozhodne momentální forma obou týmů na hřišti. Byl bych rád, kdyby se hrálo podle našich not.

Máte o šest bodů víc než Sparta, jak se na takový náskok díváte?
Když se podíváme na celou tabulku, tak těžko můžeme najít nějakého outsidera, o play-off se poperou všichni, bude těžké se dostat do první osmičky. Každý bod se bude počítat.

Sparta získala Kovácse, který proti Slavii hrál v minulém kole za Benago, je to velká posila?

Známe ho dobře. Je to střelec, koncový hráč ze střední i větší vzdálenosti, musíme si na to dát pozor. I když jsme na to kluky upozorňovali už před Benagem, stejně nám branku nakonec dal.

Co může derby rozhodnout? Za co byste chtěl své svěřence po zápase pochválit?
Odvaha od každého hráče, přístup a nasazení.

Další aktuality

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.

Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo
Tomáš Chráscina: Musel jsem zastavit auto a uvědomit si, co se stalo 05.04.2024

V nominaci reprezentačního trenéra Marka Kopeckého se objevila některá velice zajímavá a nečekaná jména. Jedním z nich je Tomáš Chráscina, který si v pětadvaceti letech po povedené sezoně Žabinských Vlků oblékne poprvé dres nároďáku.