Michale, tento týden jste přestoupil do Sparty. Co vás přimělo změnit klub?

Rozhodl jsem se tak po vzájemné dohodě s Benim Simitči. Nestíhal jsem všechny tréninky kvůli práci, proto jsme se dohodli, že změním klub a půjdu do Sparty.

Co očekáváte od angažmá ve Spartě, která hraje momentálně o záchranu?

Já bych neřekl, že hraje o záchranu. Spíše bych řekl, že bojuje o play off. Samozřejmě, musí se dívat i na záchranu. Jednoznačně chceme se Spartou do play off. Tým není špatný, akorát se ještě nedostavily výsledky.

Ve čtvrtek si poprvé v kariéře zahrajete derby pražských „S“. Těšíte na něj?

Asi normálně. Zrovna mám se Slavií dvojí derby. Hrál jsem proti ní v sobotu za Benago a ve čtvrtek mě to čeká za Spartu.

Na derby jste se připravil dobře. Slavii jste dal v sobotu gól. Ve čtvrtek by to bylo ještě lepší, souhlasíte?

Ano, ve čtvrtek je to důležitější.

Jak jste si užil poslední zápas za Benago, který jste na Slavii vyhráli 7:4?

Hrálo se mi dobře. V týmu máme zkušené hráče. Akorát bylo utkání trochu divné, protože se hrálo po Vánocích. Benago ukázalo svou kvalitu. Slavii zase chybělo pár hráčů. Duel byl jednoznačný, i když výsledek jednoznačně nevypadá.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.