Davide, na derby jste se měli možnost připravit dlouhou dobu. Povedlo se?

To ukáže až samotný zápas, měli jsme možnost vidět Slavii s Benagem, ale vzájemný zápas bude v jiných sestavách a s jiným herním stylem.

Slavia vyhrála poslední tři derby v řadě. Jak se to pokusíte zastavit?

V posledních dvou jsme byli lepším týmem. Budeme hrát stejně jako jakýkoliv jiný zápas, jen s větším nasazením. Věřím, že nám pomůže domácí prostředí a budeme minimálně bodovat.

V tabulce je mezi oběma celky propastný rozdíl, ale první vzájemný zápas jste v Edenu prohráli jen dva-tři. Jaké máte podle vás šance vzhledem k těmto okolnostem?

Nepovažuji šest bodů za propastný rozdíl, zajíci se počítají až po honu. V našem případě na konci sezóny. Šance jsou padesát na padesát jako v každém derby.

Jak je na tom váš kádr po Vánocích? Budete kompletní?

Uvidíme, snad se nikdo nezraní a budeme komplet.

Před derby jste angažovali reprezentanta Michala Kovácse z Benaga. Proč zrovna jeho a co si od něj slibujete?

Michal je kvalitní hráč a český reprezentant, věříme, že zlepší naši organizaci hry a budeme nebezpečnější ze střední vzdálenosti a ve specifických činnostech, jako jsou standardní situace a power-play.

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.