Poslední ligový zápas odehrál Rodek 25. listopadu v Litoměřicích, kde Benago prohrálo 2:3. Pak český reprezentant stávkoval a klub ho potrestal suspendací až do konce sezony. Jenže po Novém roce se Marcel Rodek všem omluvil a do týmu se vrátil. Na Slavii pomohl k výhře svého týmu 7:4 jednou trefou.

Marceli, jak hodnotíte svůj návrat do ligy po více jak měsíční pauze?

Abych byl upřímný, tak jsem to čekal horší. Naštěstí zápas neměl tak vysoké tempo. Po měsíci a půl pobíhání namísto pořádného tréninku mi to přišlo vhod.

Udržoval jste se stále v kondici?

Udržoval, ale jde o úplně jiný pohyb. Člověk, když jsi jde sám zaběhat, tak to není úplně to pravé. Na palubovce dochází ke změnám směru. V parku si člověk nastaví tempo a běží pořád stejně. Je to jiné.

Bál jste se faktu, že byste si v této sezoně již nemusel zahrát?

Ano, to je jasné. Člověk přemýšlí nad každým scénářem. Tato situace mohla nastat. Poslední měsíc a půl nebyl pro mě úplně optimální, abych řekl pravdu.

S vedením Benaga už tedy máte čistý stůl?

Sedli jsme si a řekli si, že začínáme od znovu. Kluci mě vzali zpátky hned. S Benim také nebyl problém. Vlastně ani s ostatními lidmi z vedení, takže vše proběhlo v pohodě.

Co jste říkal na sobotní zápas? Popište mi vaši branku.

V ten moment jsme hráli power play. Stál jsem v rohu, šel jsem si pro balon, píchl jsem ho Michalovi Belejovi na střed, který hru otočil na Tomáše Vnuka. Tomáš si chvíli počkal a hodil mi míč na zadní tyč, kde už jen stačilo trefit bránu.

Slavia se v zápase dokonce dostala na rozdíl jedné branky. Měli jste strach o výsledek?

V tu chvíli si člověk nesmí připustit strach o výsledek. Slavii jsme dostali na koně sami vlastními chybami. Bylo jen na nás, abychom je odčinili, což se nám povedlo. Jsme za to rádi.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.