V prvním poločase se diváci dočkali pouze dvou branek. Nejprve se ve 4. minutě odrazil míč k domácímu Romanu Marešovi, který do odkryté brány bez problému zavěsil. Hosté se dočkali vyrovnání v 10. minutě, kdy se parádní dělovkou do šibenice uvedl nový Brazilec v dresu Gardenline Vagnao – 1:1.

Sedm minut po přestávce se Chrudim vrátila do vedení, když po pěkné akci Davida Drozda skóroval do prázdné brány Záruba – 2:1. Domácí další šance zahodili a pět a půl minuty před koncem je neskutečně potrestal dvěma góly Rodrigo Taverna. Nejprve se trefil při power play a poté doklepl do brány přihrávku Danilinha – 2:3.

Ve 36. minutě se opět ukázal David Drozd, jehož střelu zastavil na brankové čáře Rodrigo Taverna. Rozhodčí jeho zákrok posoudil jako ruku, odpískal penaltu a hostující hráč šel do sprch. Jenže co pak předvedl brankář Vavrek, bylo až neskutečné. Nejenže chytil Zárubovi penaltu, ale následně i obrovskou tutovku Rešetára v přesilovce. Tleskali mu i domácí fanoušci.

Vyrovnání se ERA-PACK dočkal ve 38. minutě z desítky po šestém akumulovaném faulu Litoměřic. Tu s přehledem proměnil zkušený Michal Mareš – 3:3. Zápas dostal ještě půl minuty před koncem zajímavou zápletku. Po druhé žluté kartě byl vyloučen domácí kapitán Rešetár a Litoměřice hrály přesilovku. Tu však nevyužily, a tak se oba celky rozešly podruhé v sezóně smírně.

Felipe Conde: Remíza je spravedlivá

„Neměli jsme dobrý večer,“ uznal trenér Chrudimi Felipe Conde. „Chceme hrát lépe. Ovšem nedivím se tomu, neměli jsme tolik času na trénink. Můj tým potřebuje hodně trénovat, protože hrajeme rychlý a náročný futsal. Bez tréninku se takto hrát nedá,“ zdůraznil.

Chrudim zbytečně přišla o vedení. „Zápas jsme začali dobře, drželi jsme míč, ale nevím proč, najednou jsme ztratili koncentraci. Soupeř hrál dnes velmi dobře. Má dobré hráče a myslím si, že remíza je spravedlivá. Oba týmy měly šance. My i soupeř jsme jich hodně zahodili. Nyní máme čas na další přípravu. Vrátíme se k tvrdému tréninku a některé věci se určitě zlepší,“ dodal Conde.

„Podobný průběh zápasu jsem čekal,“ přiznal trenér Litoměřic Vlastimil Bartošek a pokračoval: „Myslím si, že se potkala dvě kvalitní mužstva. Chrudim měla více šancí a byla lepší, ale my jsme změnili taktiku, což se vyplatilo. Možná jsme byli zbytečně nervózní. Udělali jsme takové fauly nefauly, které rozhodčí na začátku druhé půle pískali. Pak už jsme museli hrát jinak. Každopádně naši kluci zahráli dobře. Musím je pochválit. Je to pro ně dobrá zkušenost.“

FK ERA-PACK Chrudim – Gardenline Litoměřice 3:3 (1:1)

Statistiky

Fotogalerie

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.