Střetnutí druhého Benaga a čtvrté Slavie bude mít pořádný náboj. Oba celky dělí pouhé tři body a pokaždé se v Edenu hráli dramatické bitvy. Loni tento duel rozhodl zručský Belej v poslední vteřině. Dnes však Benago přebudovalo kádr a přes Vánoce ho i posílilo. Naposledy se do týmu vrátil „rebel“ Rodek, jehož veřejnou omluvou vedení klubu vše smazalo. Paradoxně Benago hrálo v Edenu i poslední zápas roku 2016, když ve finále Poháru FAČR podlehlo Chrudimi.

Radostný výsledek nezaznamenala ani Slavia, která prohrála v Hradci Králové po ostudném výsledku 1:5. To vše už je zapomenuto a v sobotu si to oba celky rozdají na férovku. První duel sezóny vyhrála domácí Zruč nad Sázavou 6:3. Hattrickem se v domácím dresu blýskli Michal Belej a André Galvao. Druhý jmenovaný už v dresu Středočechů nepůsobí.

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Benago bude favoritem. Uvidíme, jak na tom po pauze budeme my. Jdeme do utkání po posledním zpackaném zápase v Hradci, stavíme se do role outsidera, ale doufám, že kluci do zápasu půjdou s úplně jiným odhodláním a budou chtít dokázat, že Slavia patří mezi první tři týmy ligy, a náležitě se poperou o výsledek. Mám pocit, že zápas, který jsme odehráli v září ve Zruči, byl od nás asi nejlepší z celé podzimní sezóny. I když jsme prohráli. Nedařilo se nám proměňovat šance, ale díky nasazení a pohybu jsme si vytvářeli celou řadu příležitostí a byla jenom škoda, že jsme výsledek neudělali dramatičtější, než jaký nakonec byl.“

Beni Simitči (trenér FC Benago Zruč n. S.): „Zápas se Slavií pro nás bude těžký jako každý zápas se „sešívkama“. Letos mají dobrý tým a neočekávám od nich v závěru ligy žádné klopýtnutí na umístění na bedně. Budeme mít před nimi velký respekt. Víme, co nás čeká za soupeře. Známe se dost, takže to bude otevřený boj. Hala pro nás nebude problém, jelikož ve stejné hale trénujeme i my, takže budeme jako doma. Letos jsme trénovali i mezi svátky. Kluci by tedy měli být ve formě. Ještě nevím, v jakém úplném složení budeme, zda se nám podaří zaregistrovat posily, ale i kdyby ne, tak kvalita je na naší straně a měli bychom to zvládnout. V roce 2017 už nechci ztráty bodů. Kluci si jsou toho vědomi, tudíž nemám obavy, že by do toho nešli na sto procent. Poslední měsíce v roce 2016 pro nás byly špatné a my chceme už v novém roce podávat stabilní výkony. Nic jiného než vítězství nás nezajímá.“

SK Slavia Praha – FC Benago Zruč n. S. (sobota 20:00, SH Eden)

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.