Teprve 23 letý Carlos Espindola přišel na východ Čech začátkem srpna, a i když zpočátku laboroval se zraněním, velmi rychle se stal základním kamenem sestavy trenéra Felipe Condeho. Zářil jak v obou fázích UEFA Futsal Cupu, tak i v naší nejvyšší soutěži, v níž odchytl 9 utkání. Opomenout nelze ani zisk pohárové trofeje v minulém týdnu.

Jeho bilance v české lize je však uzavřena. V minulých dnech totiž podepsal smlouvu s chorvatským Nacionalem Záhřeb, který se mocně vyzbrojuje na jarní tuhé boje o zisk chorvatského titulu. V minulých dnech se posílil také o srbského reprezentanta Slobodana Rajčeviče. Dlouhodobé snahy Nacionalu o získání věhlasného Ricardinha příliš nekomentujeme, neb je považujeme spíše za zdařilou PR aktivitu.

"Zájem chorvatského mistra mě velmi překvapil a okamžitě jsem začal jednat o ukončení angažmá v Čechách. Měl jsem také nabídku z italského Aqua Saponea, ale přestup do Nacionalu Záhřeb je pro mne velkou výzvou," řekl Carlos Espindola pro klubový web. Smlouvu podepsal na tři a půl roku. "Jdu do týmu, který má vysoké ambice," uzavřel hráč.

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.