Diváci v hale i u televize se od začátku museli bavit. Už ve 2. minutě se střelou na zadní tyč prosadil ex-sparťan Zapletal a zaplněná hala mohla slavit – 1:0. Jenže prakticky po rozehrávce ji zmrazil Hanzlík perfektní ranou do šibenice – 1:1. V tu chvíli měli v hale na vrch hráči i fanoušci sparťanského fanklubu z Lovosic. V 5. minutě dokonce Sparta vedla, když Doša uvolnil Brunovského, který ustál atak soupeře a poslal balon podél Vavreka do litoměřické sítě – 1:2. Jenže Gardenline má Davida Filingera, který sice nehrál od začátku, ale přišel v 6. minutě na standardní situaci, kterou následně zakončil parádním volejem – 2:2. Utkání mělo náboj i emoce, ale další trefy se fanoušci dočkali až v 17. minutě, kdy po krásném sólu Kroka skóroval do prázdné brány Sedláček – 3:2. Ještě předtím sparťan Křemen neproměnil desítku, když trefil náhradního brankáře Bartůňka do obličeje.

Druhý poločas rozehráli lépe domácí. Vozárovo vyběhnutí potrestal hlavičkující Tichý a Litoměřice vedly 4:2. Spartě nepřálo štěstí. Doša trefil z voleje jen tyč. Ve 31. minutě byl navíc vyloučen hostující Frič po skluzu proti Tavernovi a následnou přesilovku Gardenline využil: Danilinho našel před brankou Johneho a ten se nemýlil – 5:2. Zápas uzavřel v poslední minutě z desetimetrové penalty domácí Silva. Litoměřice získaly cenné tři body po vítězství 6:2.

Vlastimil Bartošek (trenér Gardenline Litoměřice): „První poločas jsme nehráli moc dobře. Nevím, zda kluci byli nervózní před kamerami a fanoušky. Nehráli jsme vůbec to, na co jsme se připravovali na tréninku. V poločase jsme si vše vyjasnili a druhá polovina se mi už líbila. Jedním z rozhodujících faktorů bylo, že Bartůněk chytil desítku. Důležité byly výkony hráčů. Tichý se chytl parádním gólem. Pomohlo nám i dobré držení míče, což naši Brazilci umí.“

Igor Vodecký (asistent trenéra AC Sparta Praha): „Zápas jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme neproměnili další šance. První půle byla jinak vyrovnaná. Ve druhém poločase jsme chtěli hrát stejně aktivně, ale bohužel Sparta na druhý poločas nenastoupila. Za stavu čtyři-dva jsme dostali navíc červenou kartu. Chtěli jsme zkusit power play, kde měl David Frič hrát, ale nedošlo k tomu. K vyloučení se nebudu vyjadřovat. Pro diváka šlo o dobré utkání, pro nás s hořkým koncem.“

Gardenline Litoměřice – AC Sparta Praha 6:2 (3:2)

Statistiky

Fotogalerie

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.