Sparta sehraje druhé utkání v rychlém sledu. V pondělí porazila Hradec Králové v dohrávce 10. kola 7:1 a částečně tak odrazila své sestupové ohrožení. Nicméně Pražané potřebují sbírat body i nadále. Nejlépe hned ve středu proti Gardenline. „Naším jednoznačným cílem je vítězství,“ řekl sparťanský hrdina pondělního zápasu Miroslav Rott.

Jenže i Rott si uvědomuje sílu Litoměřic: „Soupeř je individuálně výborný. Brazilci jsou silní na míči a umí jeden na jednoho. Gardenline je vyspělý tým, který dobře brání. Bude těžké se prosadit. Víme, jak na ně hrát. Klíčem bude hrát zodpovědně zezadu a nedostávat branky, protože jich moc nedáváme.“ Stihne se Sparta vůbec na středečního soupeře připravit? „Taktiku si připravíme během úterý. Do pondělí jsme měli v hlavách hlavně Hradec Králové. Zápas jsme zvládli a od úterý se začneme připravovat na Litoměřice,“ dodal sparťanský futsalista.

Naopak domácí Litoměřice jsou po reprezentační přestávce odpočatí a brankář Johan Vavrek si dokonce odbyl svou premiéru v reprezentaci. Zda ho to psychicky posílí, uvidíme ve středu.

Litoměřice po šňůře vítězství narazily až v 11. kole, kdy prohrály ve Vysokém Mýtě 2:7. Své páté místo by tak chtěly ve středu vylepšit. V našlapané tabulce je však Sparta jen tři body za nimi. Můžeme se tedy těšit na parádní bitvu. „Středeční televizní zápas samozřejmě chceme vyhrát a rozloučit se v tomto roce s našimi výbornými fanoušky. Ale respektujeme sílu soupeře, kterému se sice momentálně moc nedaří, ale určitě ještě neřekl v této sezóně poslední slovo,“ upozornil trenér Gardenline Vlastimil Bartošek, který k utkání dodal: „Nám se pomalu uzdravují zranění hráči a víme z Mýta, že bez bojovnosti a osobního sebeobětování pro mužstvo to nepůjde.“

Tak se nechme překvapit, kdo středeční televizní bitvu vyhraje. Mírným favoritem jsou Litoměřice, které požene plná lovosická hala. Pokud do ní nedorazíte, pusťte si v 19.05 hodin ČT Sport!

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.