1. Komentář k zápasu Helas Brno – Gardenline Litoměřice od pana Loupa a trenéra pana Kopeckého

Ano přiznáváme, že v mužstvu máme brazilské hráče, a to z důvodu, že se nám nepodařilo zajistit dostatečný počet českých hráčů, tak abychom v lize byly konkurenceschopní a nebyli pouze za otloukánky. Pozitivní je, že čeští hráči se od zkušenějších brazilských hráčů učí futsalové dovednosti a fungujeme jako jeden tým bez rozdílu, kdo je jaké národnosti. Ano power-play na Helasu dohrávali brazilští hráči a zkušený David Filinger, nevidím důvod, proč ne a co je na tom špatného. Reprezentant do 21 let Sedláček odehrál první poločas a i ve druhém nastoupil, brankář Bartůněk odchytal 28 minut zápasu. Žampa byl v tomto utkání v roli náhradníka. Dle komentáře pana Kopeckého tři reprezentanti do 21 let nezasáhli do hry vůbec, všichni tři hráči k nám přišli na hostování ze Slavie a již nyní mají odehráno více minut než za celou loňskou sezonu ve Slavii.

Nerozumím komentářům pana Loupa a Kopeckého, přijde mi to spíše jako frustrace a hledání zástupného problému jejich prohry. Očekával bych komentář typu: "“Gardenline zvítězilo díky skvěle zahrané power play, budeme muset do budoucna zapracovat na lepším bránění atd.“, a ne, že Gardenline vyhrálo v jiném sportu. Každý z nás by měl začít nejdříve sám u sebe a nehledat důvody ospravedlnění své prohry někde jinde než na palubovce. Také nepoukazujeme na fakt, že brankář Dang (reprezentant do 21 let) v dalších dvou zápasech nenastoupil a chytal Šimon, kterému je přes čtyřicet let a vrátil se z hostování v Chrudimi, zde si doopravdy pan Kopecký nevidí do úst, vzhledem k tomu, že něco kritizuje a za týden udělá úplně to samé a ba naopak, brankář Dang neodchytal ani minutu. Absurdní je počet diváků, oficiálně udáváte 750 a skutečnost maximálně 100, nerozumím, komu to pomůže. A už vůbec nekomentuji rasistické pokřiky v prvním poločase (ne z řad diváků, ale ze střídačky domácích), po upozornění delegáta naštěstí tyto projevy neúcty přestaly.

2. Komentář k zápasu Tango – Gardenline

Dle videa měl rozhodčí odpískat penaltu ve prospěch domácího týmu, což nemáme problém přiznat, ale proč už nehovoří zástupci Tanga o dalších herních situacích, např. hráč Belaník měl být vyloučen, kdy měl již žlutou kartu a poté za dres stáhl unikajícího hráče Litoměřic. Dále při rozehrání přímého kopu Litoměřic, byl jejich hráč při proběhnutím brankovištěm dvakrát po sobě hozen do brány domácího celku, bez odezvy rozhodčích. Vzhledem k tomu, že si management Tanga a trenér myslí, že rozhodčí hrubě ovlivnili zápas, požádáme my Komisi o posouzení celého utkání a jsem doopravdy zvědav, jaký bude výsledek.

Komentář z onlajnů po skončení zápasu: „Litoměřice jsou prvním týmem, který z Hodonína odvezl všechny body a vítězství si po zásluze zasloužili“, to znamená, že komentátor z onlajnů byl na jiném zápase než zástupci Tanga?

Názor Gardenline: Ano máme brazilské hráče, Tango má stejný počet slovenských hráčů, tak proč si opět stěžovat, že dohrávali Brazilci a zkušený tentokrát Zapletal. Tango hrálo převážnou část zápasu na šest hráčů. Obviňovat rozhodčí z hrubého ovlivnění zápasu jen proto, že tři body nezůstali v Hodoníně… Dá se říci úplně stejný případ jako na Helasu.

Pro příklad uvádím komentář Davida Filingera po prohraném domácím utkání s Plzní: Plzeň si tři body zasloužila, Plzeňáci jezdili po prdeli a dali do toho větší srdíčko než naši kluci.

Každý by měl začít nejdříve hledat chyby sám u sebe a nehledat příčinu prohry u rozhodčích nebo, že soupeř má takovou nebo makovou sestavu a taktiku. Po vyhraných zápasech se taková kritika u Tanga nebo Helasu neobjevuje. Hrajeme první ligu a je celkem alibismus si myslet, že každý z nás nevyužije všechny možnosti fair-play k co nejlepším výsledkům a nemusíme před každým zápasem hledat alibi pro případnou porážku typu, nebudeme kompletní, hráči mají velké fotbaly.

S přáním mnoha vstřelených branek a spousty diváků v hale.

Gardenline Litoměřice

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.