Domácí celek je opět bez trenéra Beniho Simitči, který odcestoval do Kosova, aby připravil tamní Feniks na elitní fázi UEFA Futsal Cupu. Tým tak povede jeho bratr Ago, který v týdnu ukončil hráčskou ligovou kariéru. Benago naposledy vyhrálo v České Lípě 6:0 a zvládlo i pohárové čtvrtfinále proti Rudolfovu. Výhru očekávají Středočeši i proti Plzni.

Jenže Interobal se výsledkově zvedl. Po výhře 5:2 nad Hradcem Králové se Západočeši posunuli na šesté místo tabulky s devíti body. Ve Zruči chtějí hosté překvapit.

Ago Simitči (asistent trenéra Benaga): „Popravdě neočekávám pěkný futsal, ale tvrdý a velmi vyhecovaný souboj jako pokaždé s Plzní. Po pohárovém zápasu dostali kluci dva dny volna a nyní probíhá příprava jako na každý zápas. A teď už jdeme naplno pro tři body. Na závěr bych chtěl říct našim fanouškům, ať nás dorazí podpořit v hojném počtu. Bude to stát za to. Tři body budou naše!“

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): „Na pikantní souboj s Benagem se těším. Po dvou výhrách pojedeme k dalšímu zápasu bez nějakého psychického bloku a nemáme u Beniho co ztratit. Po hráčích budu chtít nasazení na hranici sebeobětování a hvězdám domácích tím chci co nejvíce znepříjemnit páteční život. Pokud předvedeme dobrou obrannou a agresivní hru, tak věřím, že šanci na úspěch máme i s tímto soupeřem. Velký pozor si musíme dát na standardky Kovácse, gólovost Beleje a nedat prostor na tvoření hry Marcelovi s Rodkem.“

FC Benago Zruč n. S. – SK Interobal Plzeň (pátek 20:30, SH Zruč)

Další aktuality

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou.