Jen remíza by znamenala, že na vedoucí pozici zůstane pražská Slavie. Jinak se vítěz tohoto šlágru posune minimálně do neděle na první místo. Oba celky mají totiž shodně deset bodů, jenže Chrudim má zápas dobru.

V pátém kole ERA-PACK odložil své domácí utkání s Hradcem Králové, protože celý týden bojoval v základní skupině UEFA Futsal Cupu, kde třikrát zvítězil a postoupil z první příčky do elitní skupiny.

Benago Zruč je v opačném rozpoložení. Poslední dva zápasy nevyhrálo, v pátek dokonce prohrálo ve Vysokém Mýtě 1:2. Jenže ve středu se už k mužstvu vrátí trenér Beni Simitči a trojice hráčů Marcel Rodek, Marcelo a Azem Brahimi. Všichni reprezentovali tým kosovského mistra Feniks Drenas v UEFA Futsal Cupu a vybojovali s ním postup z druhého místa do elitní skupiny.

Ve středu se tedy můžeme těšit na futsal evropského formátu!

Beni Simitči (trenér FC Benago Zruč n. S.): „Očekávám návrat bojového ducha Benaga. Očekávám návrat týmového ducha, který bohužel v posledních třech zápasech bez mé přítomnosti chyběl. Ztratili jsme neočekávaně pět bodů. Počínaje zápasem proti Chrudimi doma chceme otočit nepříznivou výsledkovou situaci a to výhrou. Chceme vyhrát a po klucích nic jiného než výhru nebudu chtít. Budou muset jezdit po zadku! Jinou alternativu neuznám.“

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Jsem si jistý, že to bude skvělý zápas. Bude to souboj nejlepšího útoku a nejlepší obrany. Nemáme moc času na přípravu, protože jsme minulý týden absolvovali UEFA Futsal Cup. Nicméně zápas proti Benagu bude Lize mistrů podobný. Věříme, že naše obrana nám přinese vítězství, každopádně respektujeme i soupeře. Mají kvalitní hráče, dobrou hru v power play a nebezpečný útok. Snažíme se na tyto situace připravit, víme, že nás soupeř dokáže zatlačit, směrem dopředu ale budeme muset být aktivní i my. Jsme v dobrém rozpoložení a budeme bojovat o vítězství. Zápas nemá favorita, ale s jistotou mohu říct, že diváci uvidí kvalitní duel.“

FC Benago Zruč n. S. – FK ERA-PACK Chrudim (středa 19:15, MSH Zruč n. S., PP ČT Sport)

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?