Skóre zápasu otevřel v prvním poločase mladík Kuča, který poslal Slavii do vedení. Do přestávky vstřelil klíčový gól kapitán Martin Brychta a domácí museli ve druhé půli dotahovat dvougólové manko. 

Chomutov hnala zaplněná hala, ale sešívané držel skvělými zákroky brankář Vondráček. Pět minut před koncem sice kapituloval po trefě Dolečka, ale další gól už nepustil. Naopak v samotném závěru pojistil výhru hostí střelou do prázdné brány Havrda. 

Ohlasy aktérů

Lukáš Krok (Chomutov): “Všichni jsme z domácího zápasu velmi zklamaní. Slavie přijela na naší palubovku jen bránit a hrát na brejky, a to se jí bohužel podařilo. My se musíme rychle ze zápasu oklepat a připravit se na čtvrteční zápas na půdě Slavie. Série může být dlouhá, ale já věřím, že jí společně zvládneme. Děkujeme moc fanouškům za skvělou atmosféru a doufám, že je za to v dalším domácím utkání odvděčíme výhrou.”

Ondřej Míča (Slavia): "Máme personální problémy, nebylo nás moc, ale kousli jsme se a zvládli jsme to, vyhráli jsme a je to vyrovnané. Myslím si, že power play nám docela jde, podařilo se nám z toho dát góly. Plán nám vyšel, spoustu střel jsme zblokovali, když už to prošlo, byl tam Adam, který nás podržel. Navíc si myslím, že jsme podle mého názoru zbytečně inkasovali. Třetí zápas doma bude pro celou sérii velice důležitý, vzali jsme jim jejich výhodu, je to jedna jedna."

| Statistiky

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?