První posilou je brankář Ben Sellam. Dvacetiletý nadějný mladík narozený v Nizozemsku, který je původem z Maroka. Celým jménem Youssef Ben Sellam je v České republice od soboty a s týmem už absolvoval první tréninky. „Je to mladý a perspektivní brankář, kterého jsme přivedli jako trojku. Před play off chceme mít tři brankáře, v případě zranění Michala Hůly či Martina Mareše,“ doplňuje k posile prezident klubu Michail Žák. 

„První dny v České republice jsou skvělé. Byl jsem velmi mile přijat hráči, vedením i trenérem. Na trénincích jsem už mohl vidět, že úroveň zdejších hráčů je velmi vysoká a trenér je opravdu zkušený. Je mi nesmírnou ctí být součástí Svarogu a nemohu se dočkat, až budou zápasy,“ raduje se z příchodu Ben Sellam. 

Druhou posilou je čtyřiadvacetiletý Brazilec s italským pasem Jonatan De Agostini. De Agostini naposledy působil ve druhé italské lize. „Dlouho jsme hledali kvalitního obránce, posledního hráče do pole. Dva měsíce jsme nemohli nikoho najít. Až teď nás přesvědčil právě De Agostini, mě i trenéra. Rozhodli jsme se ho tedy vzít,“ přidává Michail Žák.

„Jsem velmi šťastný a velmi namotivovaný. Je přede mnou nová výzva. Přišel jsem do skvělého a silného týmu, který má hráče na top úrovni. Je to další krok v mé kariéře. Tým má jen ty nejvyšší ambice a mně je velkou ctí, že právě s tímto týmem můžu poprvé v životě hrát v České republice,“ dodává ke svému příchodu De Agostini. 

Poslední posilou je velmi zvučné jméno. Hvězda evropského futsalu, která naposledy působila ve Francii po boku hvězdného Ricardinha v týmu Ultimo Clube ACCS Futsal. Řeč je o Rodriguinhovi, osmadvacetiletému futsalistovi, který by měl být Svarogu velkou oporou do nadcházejících zápasů a play off. „Asi nemá cenu Rodriguinha moc představovat. Je to hvězda evropského futsalu. Je to velmi rychlý hráč, skvělý na lajně. S týmem trénuje od začátku ledna. Fanoušci už ho budou moci vidět v pátečním zápase proti Mělníku,“ dodává k hvězdné posile Michail Žák. 

„Jsem ve svém novém týmu velmi šťastný. Cítím velkou motivaci a těším se na svůj debut v této soutěži,“ komentuje Rodriguinho. 

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.