V pondělí 30. 7. dopoledne chrudimská sportovní hala ožila po více než tříměsíční pauze futsalem. Na palubovce se sešla osa loňského mistrovského týmu. Nechyběli zkušení bratři Marešovi, čeští reprezentanti i další opory. Ze zahraničních hráčů byli na první tréninku přítomni pouze slovenský Martin Doša a Brazilec Éverton, ostatní dorazí v průběhu prvního týdne. Rozhodně je nečeká žádný med. „Příprava bude náročná, ale je to potřeba. Jako vždy máme vysoké cíle a musíme být připraveni,“ popisoval trenér Felipe Conde.

„Drtivá většina týmů zůstala pohromadě a hráči už ví, jak to chodí a co je čeká. Sezona bude těžká, noví hráči se následně budou muset adaptovat,“ dodává brazilský kouč. Jména konkrétních posil zatím chrudimský tým nepředstavil, jedinou změnou je tak odchod Ukrajince Sorokina a kapitána Chrudimi i českého národního týmu Lukáše Rešetára. „Naše síla je v kolektiku. Rešetár je skvělý hráč a dlouholetý lídr Chrudimi, ale je pryč a my se s tím musíme poprat. Jako trenér musím vymyslet, jak tuto ztrátu nahradit. Máme dost času se jeho absenci přizpůsobit a myslím, že to v klidu zvládneme,“ uklidňoval Conde.

Sestava Chrudimi na prvním tréninku: Žďánský, Hlouš – Koudelka, Slováček, D. Drozd, P. Drozd, M. Mareš, R. Mareš, Doša, Éverton. Trenér: Felipe Conde.

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.