„Od první minuty jsme měli zápas pod kontrolou, i když je pravda, že soupeř několikrát zahrozil. Tam nás však podržel gólman Victor. Když jsme pak odskočili na rozdíl tří, čtyř branek, bylo už po utkání. Následně jsme si vyzkoušeli některé věci a bezpečně zvítězili. Důležité je, že se nikdo nezranil a nedostali jsme zbytečné karty. S výsledkem můžeme být spokojeni.“

Vám se utkání abnormálně vydařilo. Znamená to, že před rozhodujícími boji přichází forma?

Musím říct, že se nyní cítím na hřišti docela dobře, na čemž má určitě svůj vliv skutečnost, že jsme posledních čtrnáct dní dobře potrénovali. Není ale asi rozhodující, jak se cítím, důležité bude, abychom dobře zvládli semifinálovou sérii, a pak i tu finálovou.

Zaznamenal jste hattrick, a to jste byl ještě o jeden gól kvůli údajnému faulu okraden. Jak jste viděl inkriminovanou situaci?

Já si také myslím, že se o faul nejednalo, ale rozhodčí to viděl jinak a odpískal ho. Přitom šlo o běžný souboj ve vápně... Bylo to však za stavu 9:1 a již to neřeším.

Vy jste měl být v tuto chvíli na srazu české reprezentace, ale omluvil jste se z pracovních důvodů. Můžete podrobněji prozradit proč?

Jednak toho mám nyní v práci poměrně dost, a navíc se připravuji na důležité kariérní zkoušky, takže toho času u mě opravdu moc není. Kdybych odjel na reprezentaci, ztratil bych v tomto ohledu dalších pět dní, protože tam bych se toho asi moc naučit nestačil. Takže jsem se teď - asi poprvé ve svém životě - rozhodl pro to, že na reprezentaci nepojedu. Samozřejmě mne to trošku mrzí, ale priority dnes převážily pro moji práci. Sám doufám, že to v mé futsalové kariéře bylo naposledy.

Tým má před sebou poslední týden přípravy před semifinále. Na co se budete zaměřovat?

Předně se těšíme na kluky, až se vrátí z reprezentace a budeme zase kompletní. Pak si myslím, že nás trenér na Helas dobře připraví, ukáže nám jeho herní styl, herní situace a na co se máme zaměřit. Samozřejmě ještě dopilujeme všechny naše herní prvky, které máme, a tak půjdeme do semifinálové série dobře připraveni.

Je před vámi finální, rozhodující měsíc celé sezony. Jak se na něj těšíte?

Já se na play off těším vždycky. Přece jen má jiný náboj než celá ta dlouhá sezona, musíte jít do každého zápasu úplně naplno a nesmí se nic podcenit. Jinou atmosféru mají zápasy i z pohledu diváků, kteří si na vyřazovací boje najdou cestu ve vyšším počtu. Jde zkrátka o vyvrcholení celého soutěžního roku, a proto myslím, že bojovat o mistrovský titul má rád asi každý.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.