V Kadani jste měl hodně velké herní vytížení. Jaký z toho máte vy osobní pocit?

Někdo už říkal, že to byla moje nejvydařenější sezona, já s tím souhlasím. Odehrál jsem nejvíc minut a to bylo určitě dobře. Jsem spokojený, bylo to pro mne ideální řešení, potřeboval jsem to.

Jak se vám hrálo s takovým hráčem jako je Caio, ale i s těmi ostatními v základní čtyřce?

Je to o dost snazší s nimi nastupovat, kombinovat. Jsou to pro mne velké zkušenosti. S Caiem se hraje dobře, třeba i pro to, že je to menší riziko mu dát přihrávku třeba i trochu do šprajcu, protože člověk ví, že si s tím poradí a udrží míč. Že z toho nehrozí nějaký okamžitý kontr. Navíc má parádní střelu, to všichni víme.

Michala Saláka bylo pořád plné hřiště. Co říkáte jemu?

Smekám před ním, podával super výkony, stoprocentně nám pomohl. Věřím, že ještě něco odkope a neřekl ještě poslední slovo.

Celkově s hostováním v Kadani jste spokojený? V Plzni byste asi sbíral herní čas spíš po minutách...

S tím souhlasím, jsem rád, že jsem ten krok udělal. Ani s cestováním to nebylo tak složité, makám v tátově firmě, takže to s prací také bylo v pohodě. Cesta trvala hodinu a půl, nic tak náročného, co by se nedalo vydržet.

Co vaše osobní bilance, co se týká branek a asistencí?

Jsem rád, že mi to tam padalo. Jak jsem říkal, byla to moje nejlepší sezona. Nezbývá mi, než doufat, že to bude stále jenom lepší a lepší.

Jaké bude vaše hodnocení čtvrtfinálové série s Helasem? Bylo to dramatické, hrálo se na pět zápasů...

Byla to určitě nejtěžší část sezony. Celou sérii jsme odehráli na šest až sedm lidí. Hrálo se to v krátkém časovém rozmezí. V Brně se nehraje nikdy dobře, je tam dlouhá cesta, máte hlavně na začátku těžké nohy. Doma nás hnali domácí fanoušci, tam to bylo lehčí, věřili jsme si.

Co vlastně podle vás sérii rozhodlo?

První dva zápasy v Brně, které jsme prohráli v Brně na penalty. Ty rozhodly. Byli jsme tam blízko i k výhře před rozstřelem. Zpětně je to určitě škoda. Potřebovali jsme prostě bod z venku.

Co jste říkal své první pozvánce do reprezentace?

Přiznám se, že mne to překvapilo. Ale abych nebyl úplně k sobě zase tak kritický, i já si myslím, že se mi sezona povedla. Ale ani přesto jsem to nečekal.

Jaké byly první starty?

Zatím jsem toho moc neodehrál. Ale i každý trénink mi s takovými spoluhráči něco dává. Je to po mentální i fyzické stránce nová zkušenost. Při hře se vždy snažím si zvyknout na nové spoluhráče, které z palubovky neznám, protože s nimi normálně nehraju.

Už víte, co s vámi bude v další sezoně, kde budete působit?

Upřímně řečeno ještě nevím. Po návratu ze Slovenska si konečně odpočinu a uvidíme, co čas přinese. Můj návrat do Plzně určitě vyloučený není.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.