Byl jste poprvé nominován do reprezentace, co na to říkáte?

Informace mě zastihla v autě s kamarádem Michalem Mezníkem, když jsem byl v zaměstnání, protože společně rozvážíme postele. Najednou mi volal pan trenér Kopecký. Nemohl jsem tomu uvěřit, ale poté jsem to vzal a trenér mi oznámil, že budu nominovaný do reprezentace.

Jaká byla vaše bezprostřední reakce?

Musel jsem v autě na chvilku zastavit a uvědomit si, že se to opravdu stalo. Bylo to neuvěřitelné.

Jak se na reprezentační sraz těšíte?

Těším se na sraz obrovsky! Je přede mnou nová výzva. I z tak malého týmu jako jsou Žabinští Vlci se dá dostat do reprezentace. Není to nemožné. Já si toho moc vážím. Budu chtít trenéru Kopeckému ukázat, že na to mám jak v tréninkových jednotkách, tak v ostrém zápase.

Jaké jsou vaše osobní ambice k prvnímu srazu?

Prvním střípkem do mé kariéry by bylo, kdybych dostal na prvním srazu nějakou minutáž v ostrém zápase. Na hattrick při prvním srazu úplně nemyslím. (smích)

Mezi náhradníky je i spoluhráč Dominik Havlín, jaké by to bylo zahrát si s ním v reprezentaci?

Bylo by úplně perfektní, kdybychom se spolu mohli potkat v reprezentaci. To by bylo také k neuvěření, že bychom si spolu zahráli i za český národní tým. Bylo by to krásné. Třeba se nám to poštěstí a potkáme se tam spolu.

Jaký bude ohlas v mateřském klubu, budete muset něco zaplatit do týmové kasy?

Ještě úplně nevím, co mě čeká v klubu. Rozlučku budeme mít teprve v květnu, ale počítám s tím, že to tam budu muset zaplatit. Určitě se mám na co těšit. (úsměv)



Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.