Bez zraněného Vincenza, jenž si v pátek na tréninku vykloubil rameno, nastoupili hosté se změnami ve formacích, ale s jasným s cílem zvítězit a „urvat“ tak druhý bod. Od úvodních minut byli aktivní a udávali tempo hry, přesto si první velkou příležitost vypracoval domácí Havlín. Chrudimští odpověděli střelou Koudelky, po níž se míč otřel o břevno. V 8. minutě se ocitl v náběhu za obranou Slováček, brankář Pšurný ale jeho pokus levačkou vyrazil na roh.

O čtyři minuty později se na druhé straně povedl Moravanům rychlý brejk a při střele zakončujícího Havlína stálo při Východočeších velké štěstí, že tento moravský šutér netrefil zařízení. Stav se tak poprvé měnil až o minutu později, kdy Koudelka krásně našel volného spoluhráče a André se v těchto pozicích většinou nemýlí. Za necelé dvě minuty již hosté vedli o dvě branky, po rohu Koudelky se tentokrát přesně trefil Igor. Třetí gól pak přidal po pěkné spolupráci s Igorem znovu André a stanovil tak poločasové vedení Chrudimi 3:0. A to ještě zamířil ve velké příležitosti Záruba těsně vedle a míč po lobu Evertona vykopl z brankové čáry Havlín.

Druhá půle začala nezaviněným faulem Koudelky na Kratochvíla, po němž utkání pro domácího hráče kvůli roztrženému obočí nebo víčku skončilo, a ten chrudimský uviděl žlutou kartu. Jinak ale na palubovce žádná změna nenastala, dál se hrálo podle not hostujícího favorita a André dával gól. Ve 25. minutě po přihrávce od Evertona tak završil svůj hattrick. O tři minuty později pak přidal pátý úspěch nádhernou ranou Záruba a o vítězi nemohlo být pochyb. V dalším průběhu hra klidně plynula s míčem na chrudimských sálovkách a 200 diváků už vidělo pouze jednu branku. K jejich velké radosti se ji povedlo vstřelit dvě minuty před koncem Havlínovi, na konečné výhře Východočechů však neměla žádný vliv.

Třetí zápas série je na programu v pátek 29. března od 18:00 hodin v Heřmanově Městci.

Ohlasy aktérů: 

Radek Toman (trenér Žabinští Vlci Brno): "Bojovali jsme jako vlci, ale na tak kvalitního soupeře to bohužel nestačilo. Speciálně chci poděkovat našim famózním fanouškům."

Max (hráč FK Chrudim): "Dnes jsme hráli opravdu dobře, ale dávali jsme málo branek. Na druhou stranu jsme měli celé utkání pod kontrolou. Dnes pracoval náš útok a obrana přesně, tak jak chce trenér. Nejdůležitější je, že jsme udělali druhý krok do semifinále."

STATISTIKY

 

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?