Výhra nad Slavií je jeden z nejvýraznějších výsledků v historii klubu. Jaký je to pocit?

Je to fantazie, nechci se opakovat, ale už jenom to, že jsme na pátém místě je skvělé, díky tomu je vítězství nad Slavií o to cennější. Nikdo to před zápasem nečekal, nebyli jsme favoriti ani podle kurzů sázkovek. Šli jsme do toho s čistou hlavou, vyšlo to, klaplo to a máme radost.

Vstřelili jste góly po kombinacích před brankou, to byl záměr takové situace až takhle dohrávat?

Ne, upřímně to jsme připravené neměli. Já mám navíc tu smůlu, že jsem díky své profesi v týdnu mimo Chomutov, takže s kluky ani nemůžu něco nacvičovat. Samozřejmě, že když to vyjde, tak s nimi na tréninku jsem. Ale opravdu nic zvláštního jsme nechystali, hráli jsme nejlépe, jak jsme mohli, bojovali, makali a vyšlo to.

Míváte někde problémy s rychlými návraty do obrany, to proti Slavii neplatilo...

Na tom opravdu hoříme, dostáváme moc gólů, snad už skoro sto. Vůbec se nám nechce vracet. Začlo to s Plzní, kde jsme dostali osmnáct nula, protože jsme netáhli zpátky. Pak se to jenom sypalo, hlava to nebrala. Proto jsme si v kabině řekli, že musíme zodpovědně dozadu, že nějaké branky přece jenom dáme a urvem to.

Vy osobně máte velmi slušnou produktivitu, jak je to možné, když kvůli pobytu v Brně nestíháte tréninky?

Stíhám zápasy, přes týden to na tréninky nejde, ale to se změní, jsem domluvený, že si přes týden zatrénuju alespoň někde jinde, abych měl stálou vytíženost. Futsal mě rozhodně baví, je to sport, který mi přenesl spoustu radosti. Když se takhle daří, je to nádhera.

Víte, kolik máte branek? Počítáte si je? Jste se svojí bilancí spokojený?

To nevím, já opravdu hlavně hraju na body. Mám radost z toho, že jsme pátí. To je fantazie. Osobní statistiky tak důležité nejsou, i když se na ně občas koukne každý.

V Kadani jste měli důvod ke zklamání i samotném závěru, že jste nekopali přímý kop z 10m, bylo to těžké hodit za hlavu?

Je to sport. Jednou se prohraje, jednou se vyhraje. Jednou jsme nahoře, jednou dole. Tady v Chomutově jsme Kadaň porazili, oni nám to vrátili doma. Doufám, že příští rok jim to zase vrátíme a urveme to i u nich.

Jak jste si zvykli v Chomutově na ligu? Začali jste debaklem, postupně to šlo nahoru. Už jste nasbírali zkušenosti?

Je to sehraností. S klukama jsme si sedli. Už jenom ta naše první čtyřka, tam už je vidět, že o sobě víme, kde kdo stojí, kam nabíhá, dokážeme si to dát z jedný. Podívejte na naše krásné góly Slavii, tam jsme to hráli vesměs na jeden dotek až do prázdné brány. První zápasy jsme byli rozlítaní, ale věřím, že už si to sedlo.

Trenér říkal, že chce páté místo a přijatelného soupeře do play off. Je to ta hlavní ambice Baníku?

Sice jsme Slavii porazili, ale do play off ji nechceme. A Chrudim s Plzní už vůbec ne, to jsou naprosto odskočené týmy někam jinam. Páté místo bychom brali.

V Chomutově se futsal chytil, atmosféra je v hale parádní...

Futsal byl vždy jeden z hlavních taháků tady v Chomutově, ještě teď navíc, když jsme postoupili do první ligy. Stašně moc nám to pomáhá, když všichni fandí. Když dám tady před tolika lidmi gól, tak mám husí kůží z toho, jak hala vyletí a začne tleskat. To je prostě nádhera. Naše fanoušky zbožňuju!

Jak jste v kabině výhru nad Slavií v kabině oslavili? Nějaký speciální pokřik?

Ne, máme ten náš starý po výhře, který se drží ještě z druhé ligy. Stálo to za to, protože jsme to opravdu nad Slavií nečekali. Budeme muset ale přepnout zpátky do plné koncentrace, už v dalším zápase v Olomouci budeme mít možnost si to páté místo hodně přiblížit. Musíme to tam zvládnout!

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.