Jak hodnotíte poslední ligový zápas proti Chomutovu?

Před zápasem jsme věděli, že Chomutov je doma silný, bojovný a hodně důrazný, a proto jsme chtěli tuto jeho aktivitu dobrým nástupem otupit. Do utkání jsme tak nastoupili s co nejvyšší intenzitou a nasazením, což se brzy projevilo i brankově. Když už jsme vedli vyšším rozdílem, soupeř tak nekousal

Nejenže jste vstřelil hned v první minutě vedoucí gól, ale nakonec docílil hattrick. Takže spokojenost?

No samozřejmě! Dal jsem první branku v Chrudimi, vlastně i v Evropě, pak jsem přidal ještě další dvě a pomohl tím týmu k pohodovému vítězství. Co víc si přát? Doufám, že to bude takto jen a jen pokračovat.

Utkání jste odehráli čtyři dny po těžkém mači s Plzní. Cítil jste únavu?

Přiznám se, že trochu ano. Po náročném pondělním zápase jsme měli jen jeden den volna a hned následovaly dva tréninky, které rozhodně nebyly z nejlehčích, takže opravdu cítil. Ale to je prostě náš futsalový život.

Překvapila mne zdejší hala, jež se vyznačuje dvěma palubovkami vedle sebe. Jak se líbila vám?

Musím uznat, že hala v Chomutově je opravdu hezká. Je to tu velké, tribuny z obou stran, šatna pěkná a velká, hned vedle druhá palubovka, prostě opravdu pěkný areál. Ani v Brazílii není moc takových komplexů jako je tady.

Odbočme mimo zápas a popište mi, jak jste se do Chrudimi vůbec dostal?

Sám jsem o tom už přemýšlel a vlastně ani nevím, kdo dal zdejšímu vedení na mě tip. Chrudim oslovila mého agenta už asi před čtyřmi měsíci, ale v Brazílii se hraje systémem jaro – podzim, takže jsem byl pod smlouvou. V prosinci se však ozvali z Čech znovu, domluvili jsme se a tak jsem tady.

Co se o vás před příchodem říkalo, tak prý jste v reprezentaci Brazílie do dvaceti let a pracoval jste se svým otcem jako dřevorubec…

Ano, byl jsem v širším výběru naší reprezentace, mezi dvaceti, něco jsem tam i odehrál, ale do užšího mezi čtrnáct vyvolených pro šampionát jsem se nedostal. A co to je dř…? (toto slovo zaskočilo i dvorního překladače hráče Maxe, kterému se to muselo vysvětlit, aby vůbec věděl, na co se ptát). To je nějaká hloupost, mýlka. Můj otec byl profesionální fotbalista, hrál v Brazílii druhou ligu, ale teď už je v důchodu. Urostlý byl, to jo, ale já už ho dávno výškově předstihl (smích).

Příští týden vás čeká televizní utkání se Slavií, což bude při současné tabulce duel prvního s druhým. Víte o soupeři něco?

Samozřejmě tabulku naší soutěže sleduji, a proto vím, že nás nečeká žádná lehká práce. Viděl jsem již i nějaká videa soupeře a je mi jasné, že Slavie bude doma velmi silná. My se ale na ně připravíme, jak nejlépe to půjde, trenér určitě vymyslí dobrou taktiku a pojedeme si do Prahy pro tři body. Chceme prostě pokračovat v současných výkonech!

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.