Po pauze se Slavia vrátila na vítěznou vlnu, ale bylo to proti Žabinským Vlkům trochu kostrbaté. Co jste utkání říkal?

Každý zápas po vánoční pauze je těžký. My jsme trénovali týden v kuse a narazili jsme hned na bojovného soupeře, o kterém jsme věděli, že nám to nebude chtít dát zadarmo. Zaplaťpánbůh za to, že jsme vyhráli. Tři body doma se počítají a snad do příštího zápasu všechny atributy naší hry zlepšíme.

Dal jste druhou branku, která byla důležitá pro to, abyste o přestávce vedli. Jak celá akce vznikla?

Jsem rád, že mi to tam po novém roce hned spadlo. Dal jsem si takové předsevzetí, že bych chtěl na jaře alespoň vyrovnat svoji podzimní střeleckou bilanci. Dostal jsem od Ondřeje Míči krásný balón, jenom jsem si to pustil. Viděl jsem, že gólman stojí vysoko, tak jsem mu udělal kliku a zakončoval jsem do prázdné branky.

Žabinští Vlci vás v druhém poločase dotáhli na 3:3, co jste si v tu chvíli říkal?

My si o poločase vždycky říkáme, že nesmíme polevit. Nevyřešili jsme spoustu přečíslení dva na jednoho, tři na dva. Zaslouženě jsme byli potrestaní a dostali jsme dvě branky. Museli jsme pak zapnout, abychom zápas dohráli do vítězného konce. Povedlo se to.

Dostal jste pozvánku do reprezentace. Jaký to byl pocit, když jste se to dozvěděl? Co to pro vás znamená?

Těším se na super zážitek! Je to krásné, že jsem dostal pozvánku do reprezentace. Je to určitě sen každého hráče, to je to nejvíc, čeho můžete dosáhnout. Takže se na tu akci obrovsky těším a doufám, že nasbírám co nejvíc zkušeností.

Pomohlo vám hlavně angažmá ve Slavii, nebo to vidíte jako výsledek dlouhodobější práce?

Každý tým, ve kterým jsem nastupoval, my do jisté míry pomohl. Určitě Helas Brno, ve kterém jsem začínal první dvě sezony. Ten mě pro futsal vychoval. Poslední dvě sezony ve Slavii piluju co nejvíc věcí. Jsem rád, že mi to tam padá střelecky, herně to není, myslím, taky úplně zlý. Pozvánka mě určitě potěšila.

Máte před sebou Plzeň venku a Chrudim doma, dva nejtěžší zápasy, s čím do toho půjdete?

Tihle dva soupeři jsou stále mírně odskočení. Půjdeme do toho jako vždycky proti nim - s tím, že můžeme jenom získat a budeme jim to chtít co nejvíc znepříjemnit. Ideálně nějaký bod si z Plzně odvézt a zabrat bodově i doma. Určitě do toho nepůjdeme předem poražení, to by nemělo smysl.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.