Jak bylo důležité pro Helas zvládnout první krok a porazit Inter Kadaň?

Hodně. Je to otřepané klišé, kdy si říkáte, že potřebujete do sezony vstoupit úspěšně, ale je to prostě tak. Jsem rád, že jsme to zvládli za tři body, i když to utkání se v některých pasážích úplně nevyvíjelo dobře. Je to škoda, měli jsme náskok, ale pak jsme udělali dvě individuální chyby a dostali soupeře do hry. Ale zvládli jsme to. Je to opravdu důležité.

Oba poločasy jste dohrávali na pěti faulech. Chtěl jste, aby tým hrál takhle důrazně i za takovou cenu?

Nechtěl. Udělali jsme spoustu naivních faulů. Na druhou stranu některé zákroky byly posouzeny na můj vkus moc až moc citlivě. Nebyl to určitě náš záměr, chtěli jsme být aktivní, ale nechtěli jsme určitě tolik faulovat, abychom se nedostali pod zbytečný tlak.

Nová posila Martin Směřička se ukázala v dobrém světle, jak jste s ním spokojený?

I kdyby nedal dvě branky, tak to byl pro nás velice důležitý hráč. Věřím, že se postupně ještě dostane do formy a ukáže, že patří k tomu nejlepšímu v celé lize.

Projevilo se hned, že má s touto soutěží velké zkušenosti…

Ano je to hotový hráč. My jsme takového potřebovali. Pomůže nám na hřišti i mentálně. Tím, že tu má něco už odehraného, tak nám může svými zkušenostmi pomoci.

Do hry se dostal i Lukáš Perina, jak se do Helasu z USA vlastně dostal?

Ukončil tam studium a hledal nové angažmá. Dostali jsme na něj doporučení, tak jsme ho oslovili. Lukáš potřebuje pracovat a trénovat, ale já věřím, že jeho doba přijde. Potřebuje ale čas na to, aby se trochu sehrál s mužstvem a zvykl si.

Oleksandr Danko také zvládl to zápasu z lavičky naskočit bez jakýchkoliv problémů…

On je s námi déle, je to také hotový hráč. Je to takový ten moment, kdy se rozhodujete o sestavě a někdo se do ní nedostane. Ne každý je z toho na lavičce šťastný. Ale hrajeme spoustu utkání, teď hned v pátek. I jeho čas ještě přijde.

Brankář Václav Klímek předvedl taky na úvod hodně spolehlivý výkon…

Od toho tam je! Máme vyrovnanou dvojici a jsme domluvení ještě s třetím gólmanem, který konkurenci ještě zvýší.

Budete tedy kádr ještě dál rozšiřovat?

Ano, o dva hráče.

Nechcete prozradit nějaké detaily?

Ještě to není podepsané. Zatím si to nechám pro sebe.

Před minulou sezonou tady v hale zaznělo ve stejnou dobu, že cílem je medaile. Nevyšlo to. Zazní to znovu?

Prohlašovalo se to, je to pravda. Chtěli jsme postoupit do semifinále. Cíle se nemění. Je lepší mířit ke hvězdám a netrefit se, než koukat někam dolů a tam taky spadnout. Kdybych neměl žádný cíl, tak by mě to nebavilo. Chceme se o to porvat a dostat se do obou semifinále – v lize i v poháru.

Ve druhém kole vás čeká venku Olomouc. Tam je potřeba být určitě hodně ve střehu…

Ano, tam nás čeká velký boj, už se na to připravuju, alespoň já. Věřím, že tam naše první tři body nějakým nekoncentrovaným výkonem neznehodnotíme.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.