Co jste říkal na nabídku z Belgie? Jak se o vás vůbec dozvěděli?

Musím se přiznat, že mě to velmi překvapilo, ale jsem za to moc rád. Přece jenom po moji první plné sezóně v 1. Futsal lize se moje jméno dostalo do úvah klubu za hranicemi. Je to pro mě obrovská motivace do další práce. Ani sám nevím, jak se o mně dozvěděli. Dostal jsem jen zprávu jen, že viděli moje statistiky a na základě toho chtěli získat další videa ze zápasů.

Bylo těžké nabídku odmítnout? Co nakonec rozhodlo?

Bylo to dost složité rozhodování. V první fázi jsem si řekl, že je to super, že se mohu zase posunout o kus dál a hrát v zahraničí. Na druhou stranu už jsem jeden profesionální život měl jako fotbalista. Probíral jsem to dlouho s mým bratrem Pavlem, který mě ve všem podporuje a předává mi své zkušenosti. Dali jsme si dohromady na jednu stranu věci, které bych získal, a na druhou to, o které bych kvůli odchodu do Belgie přišel. Nakonec jsem se rozhodl zůstat v Liberci. Tady se mohu dál rozvíjet a pracovat na sobě a pak uvidíme, co přijde dál. Když mi bude držet zdraví a bude se mi dařit, tak bych se nějaké takové změny do budoucna nebál. Teď už myslím na další sezonu, ve které bude mojí největší výzvou zopakovat, nebo alespoň napodobit uplynulou sezonu.

Dostal jste také pozvánku do reprezentace na turnaj do Thajska, jak se tam těšíte?

Samozřejmě těším se moc. Je to moje druhá pozvánka, takže je to pro mě stále všechno nová zkušenost. Jet kamkoli s reprezentací je skvělý pocit a velká škola. Bude nás tam tentokrát mladších hráčů víc. Věřím, že mi tato zkušenost pomůže se dál zlepšovat.

Už jste byl někdy takhle daleko?

Procestovaného toho mám myslím docela dost, byl jsem i mimo Evropu, ale ne takhle daleko jsem se ještě nedostal.

Jak hodnotíte minulou sezonu v Liberci, z hlediska klubu i vašich vlastních výkonů?

Z hlediska klubu jsme si před prvním zápasem stanovili, že chceme lepší umístění, než je nám dobře známé sedmé místo. Ale pak se to nevyvíjelo pro nás výsledkově dobře, vypadalo to dokonce, že budeme v závěru hrát o záchranu. Když se na celý průběh ligy podíváme, tak to pro nás nakonec dopadlo dobře. Dostali jsme se do play off a zahráli si tři velmi kvalitní zápasy s Chrudimí. Co se týká mě osobně, tak to byla neuvěřitelná sezona. Všechno to je pro mě zároveň hnacím motorem pro tu další a jak už jsem říkal, budu se snažit udělat všechno pro to, aby ta příští byla alespoň podobná této.

Co plánujete v létě, budete se nějak udržovat v kondici?

V létě mám v plánu nějakou dovolenou, ale přiznám se, že jsem na sebe pedant, takže i tam si beru běžecké boty, každý den se půjdu proběhnout a proložím si to nějakým fitkem. Brzy nám začíná i fotbalová příprava. Takže se udržovat se budu před futsalovou sezónou víc než dost.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.