Právě nezávislý licenční orgán FAČR uděluje „vstupenky“ do 1. Futsal ligy. V prvním kole obdržel licenci PREMIUM pouze jeden klub z dvanácti. Zbylých jedenáct klubů se odvolalo a výsledek odvolacího řízení Licenční komise FAČR byl zveřejněn ve středu s tímto výsledkem: deset klubů s odvoláním uspělo, Sparta jediná ne.

Sparta se nyní může do pátku 12:00 hod. přihlásit do 2. Futsal ligy západ. 1. Futsal liga už být doplněna nemůže a ročník 2023/2024 odehraje s jedenácti kluby. „Nikdo další, kdo by prošel licenčním řízením, které bylo středečním rozhodnutím ukončeno, není. Nelze tedy volnou pozici zaplnit,“ informoval předseda SFČR Radek Lobo. 

Účastnici 1. Futsal ligy 2023/2024

FC Baník Chomutov
FC Rapid Ústí nad Labem
FK Chrudim
FTZS Liberec
Helas Brno
SK Interobal Plzeň
SK Olympik Mělník
SK Slavia Praha
SKUP Olomouc
International Futsal Club Kadaň (dříve TJ Spartak Perštejn)
Žabinští Vlci Brno

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?