"Jestli jsme skončili čtvrtí nebo třetí, jak někdo jásá, tak pro mě je nespokojenost," rýpl si Beni Simitči do rivala ze Slavie, který bral bronz, a pokračoval: "Určitě by mě zajímalo, zda tým, který skončí na druhem místě v play off, bude spokojen. Odpověď asi všichni známe, bude znít ne!"

Manažer Sparty hodnotil kladně skladbu letošního týmu. Podle Beniho si mančaft sedl lidsky. Zlepšily se vztahy mezi hráči a stoupla i pracovitost kádru. "Byl bych strašně rád, kdyby kostra týmu zůstala spolu i nadále, ale uvidíme, léto je dlouhé a necháme se překvapit," pokrčil rameny trenér. 

Sparta vypadla v semifinále s Plzní. V prvním utkání sahala po prodloužení. Ve druhém a třetím utkání už odešla fyzicky. "Plzeň nás nepřekvapila ničím, jsou lehce čitelní, bohužel jsme na ně neměli připravený kádr, jaký by jim stačil," litoval Beni Simitči. "Jinak se proti Plzni dá hrát úplně v klidu, samozřejmě bez urážky, aby se toto tvrzení nikoho nedotklo. S hrou s gólmanem neudělali nic a nejen v play off, ale i v předešlých třech zápasech ligy a poháru. My jsme si šedesát procent gólů dali sami díky našim chybám, které vznikly z únavy. Samozřejmě, že Plzeň postoupila zcela zaslouženě a těším se, jak svoji sílu ukážou ve finále proti Chrudimi."

Další aktuality

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.