Helas Brno - Sparta Praha

Tomáš Poul (hráč Helas Brno): „Po absolutně nezvládnutém závěru zápasu v Liberci nás čeká v pátek doma Sparta, která opět posílila o velmi kvalitní cizince a bude si chtít přijet pro tři body. My však budeme chtít předvést lepší výkon, než v Liberci a nedáme svou kůži lacino. Budeme chtít bodovat, abychom se udrželi v boji o slibnou pozici pro play-off.”

Michal Hůla (hráč Sparta Praha): „V pátek se po dvou týdnech vracíme opět do ligového kolotoče. Čeká nás zápas v Brně a nečeká nás nic jednoduchého. Helas je každým rokem více konkurenceschopný a dokáže trápit i ty nejlepší týmy. Věřím, že v Brně uspějeme a přivezeme do Prahy další tři body.“
______________________________
PÁ 19:30 | Hala Vodova

1.FC Nejzbach Vysoké Mýto - SKUP Olomouc

Michal Jiráský (hráč 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto): „V pátek nás čeká další důležité utkání. Na domácí palubovce přivítáme Olomouc. Zápas tam jsme měli výborně rozehraný, ale nakonec jsme ho vůbec nezvládli. Doma musíme bezpodmínečně získat tři body a posunout se blíže k záchraně.”

Tomáš Fialka (hráč SKUP Olomouc): „Po čtyřech kolech, kdy jsme hráli s top čtyřmi týmy v soutěži, jsme bohužel nezískali ani bod, ale určitě k nim nebylo v dvou případech daleko. Chceme naplno bodovat a uděláme pro to všechno. S Mýtem máme zkušenosti z druhé ligy a letos jsme je už porazili. Nenecháme nic náhodě, od začátku týdne dáváme přípravě na tento zápas všechno. Je pro nás nesmírně důležité zase naplno bodovat a jinak, než s třemi body se zpátky do Olomouce vracet nechceme."
______________________________
PÁ 20:00 | SH Vysoké Mýto

SK Olympik Mělník - FTZS Liberec

Pavel Šuba (hráč SK Olympik Mělník): „Zápas s Libercem je pro nás důležitý a musíme ho po neúspěchu v Kadani s Perštejnem zvládnout za tři body. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou a hrát naší hru po celých čtyřicet minut.”

Jakub Dlask (brankář FTZS): “Rádi bychom navázali na výkon z druhého poločasu ze zápasu s Helasem. S Mělníkem máme vždy vyrovnané zápasy a víme, že ani tentokrát to nebude jednoduché. Jsme odhodláni nechat na hřišti všechno a vybojovat tři body.”
______________________________
PÁ 20:00 | SH Mělník

FC Démoni Česká Lípa - TJ Spartak Perštejn

Petr Výborný (hráč FC Démoni Česká Lípa): „Jako dalšího soupeře v pátek přivítáme Perštejn, který si jako nováček soutěže vede velmi dobře. Očekávám těžký zápas, ale věřím, že ho zvládneme. Předešlý zápas v Ústí nám určitě zvedl sebevědomí. Půjdeme do zápasu s Pernštejnem si to rozdat a vybojovat tři body.”

Jakub Kiliján (TJ Spartak Perštejn): "Hrajeme s Českou Lípou, která svádí záchranářské boje o setrvání v nejvyšší futsalové lize. Už u nás ukázala, že je houževnatý soupeř a to samé očekávám i v pátek. My se budeme snažit hrát naší hru a vyvarovat se hloupých chyb, které týmy trestají. Pro nás to bude též důležitý zápas, protože je možný se dotáhnout na Mělník. Pokusíme se stíhat také Helas a vylepšit si příčku na play off.
_______________________________________
PÁ 20:30 | MSH Česká Lípa | živě YouTube

FK Chrudim - FC Rapid Ústí n. L.

Daniel Javorski (hráč FK Chrudim): „V sobotu nás čeká Ústí, které na tom v tabulce není vůbec dobře, ale to neznamená, že to není kvalitní soupeř. Myslím si, že tento zápas bude hlavně o nás, jak se dokážeme popasovat s únavou ze čtvrtečního zápasu a pokud udržíme koncentraci celý zápas, mohli bychom vyhrát i větším brankovým rozdílem."

Matěj Čapek (hráč FC Rapid Ústí n. L.): „V Chrudimi nás čeká velmi těžký zápas. Klíčové pro nás budou další zápasy, ale je to dobrá příležitost pro nové hráče aklimatizovat se na tempo nejvyšší soutěže."
___________________________________
SO 19:00 | SH Heřmanův Městec

Další aktuality

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou.