Davide, jaké u vás převládají pocity po zisku titulu?

Je to úžasný pocit, jsem úplně nadšený. Byla to velká bitva, ve čtvrtém zápase rozhodovalo i štěstí při penaltách, ale jsem hrozně šťastný, že jsme to dotáhli.

Plzeň dvakrát v play off na penalty vyhrála. Neměli jste z této bilance obavy?

Ondra Vahala chytal úplně skvěle, ale přesto jsme si věřili, protože jsme taky už nějaký ten penaltový rozstřel v minulosti vyhráli. I když Plzeň dvakrát porazila Teplice na penalty, tak jsme měli takovou víru, že potřetí jim to štěstíčko už nebude přát a dneska přálo nám.

Nakonec rozhodl muž ze střídačky. Libor Gerčák chytil dvě penalty.

Co se týká Libora Gerčáka, tak to je neuvěřitelný příběh. Říkali jsme si, že je to asi ten poslední člověk, na kterého bychom vsadili, že nám titul udělá a chytil obě penalty fantasticky. Ale musím smeknout třeba i před Jardou Kubátem, který šel na penaltu a přitom nehrál celý zápas.

Kapitáni, trenéři a prezidenti ligových klubů vás ocenili a přisoudili vám cenu Nejužitečnější hráč sezony 2021/2022. Co na ocenění říkáte?

Cenu pro nejužitečnějšího hráče jsem nečekal. Vím, že to je taková fráze, že to říká každý, kdo nějakou takovou cenu dostane. (smích) Ale já jsem to opravdu nečekal, protože jsem se základní částí byl spokojený, ale v play off už jsem takovou formu neměl, velice si toho vážím.

V play off jste vstřelil jen tři góly. Čím to bylo?

S Mělníkem se mi hrálo dobře, pak se Slavií se mi trochu přestalo dařit, ale tým šlapal dál dobře, takže jsem to nijak nevnímal, ale play off mi nevyšlo podle představ. Nicméně futsal je týmový sport a titul se vyhrál kolektivně. Na tohle se prostě nedívám.

Ve finále jste měl smůlu. Ve třetím utkání třeba vaši střelu zastavila tyč.

Šancí jsem ve finále měl dost, jednou jsem trefil tyčku, ale jinak mě prostě Vahala vychytal. Torres odehrál finále fantasticky. V tomhle nás zastoupil a urvali jsme titul týmově. Je úplně jedno, kdo dá gól.

Další aktuality

Marek Kopecký: Jestli chceme titul, musíme jezdit jinak
Marek Kopecký: Jestli chceme titul, musíme jezdit jinak 19.05.2024

Zatímco po výhře v Heřmanově Městci trenér Plzně Marek Kopecký své hráče chválil, po domácí prohře žádný důvod k pozitivnímu hodnocení nenašel. Hlavní rozdíl viděl v bojovnosti a nasazení, které jeho svěřenci musí v pokračování série změnit, aby uspěli.

Radim Záruba: Výhodu jsme si vzali zpět
Radim Záruba: Výhodu jsme si vzali zpět 19.05.2024

Radim Záruba se zatím trefil v obou finále, zatímco po domácím utkání neměl důvod k velké radosti, přestože jeho gól byl výstavní, v Plzni se mohl kromě důležité branky radovat i z výhry. Jeden z klíčových chrudimských hráčů nastupuje ve finále po sedmi letech a cítí se na palubovce dobře.

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.