Plzeň neproměnila dvě penalty. Zkušené Michaly – Holého a Seidlera – vychytal jejich bývalý reprezentační parťák Libor Gerčák. „Mrzí nás to strašně. Ode mě a Míši Holého se čekalo, že penaltu proměníme, ale Chrudimští udělali strašně dobrou věc, že dali do brány na poslední dvě penalty Libora Gerčáka, který Michala i mě zná. Má v sobě nějakou auru a prostě nás vychytal. Já beru prohru určitě na sebe,“ řekl po finále zklamaný Michal Seidler.

Přitom na penalty nemuselo vůbec dojít. Stačilo, aby Interobal udržel ještě minutu a půl vedení 2:1. Jenže Éverton svým gólem v power play poslal zápas do prodloužení. „Byla velká škoda, že jsme inkasovali na 2:2,“ mrzelo Seidlera, „Chrudim na tom byla herně trochu lépe, celá druhá čtyřka s Évertonem a Torresem jim celou finálovou sérii táhla. Ale my jsme poctivě bránili a bojovali, byla strašná škoda, že jsme dostali takový druhý gól. Ale na brankáře Vahalu se zlobit nemůžeme, protože on pochytal obrovskou spoustu šancí.“

Finále bylo hodně o chrudimském dobývání. I Seidler přiznal, že jeho tým musel hlavně dobře bránit: „Nám nezbývalo nic jiného než bránit. Podle mě je škoda, že se hraje finále každý druhý, třetí den. Doufám, že se to změní, protože pokud máte odehrát za čtrnáct dnů pět zápasů v semifinále a pak třeba ve finále ve stejném čase dalších pět, tak je to určitě náročné. Šlo vidět, že nás nebylo tolik a fyzické síly odcházely. Chrudim vyhrála titul zaslouženě.“

Další aktuality

Marek Kopecký: Jestli chceme titul, musíme jezdit jinak
Marek Kopecký: Jestli chceme titul, musíme jezdit jinak 19.05.2024

Zatímco po výhře v Heřmanově Městci trenér Plzně Marek Kopecký své hráče chválil, po domácí prohře žádný důvod k pozitivnímu hodnocení nenašel. Hlavní rozdíl viděl v bojovnosti a nasazení, které jeho svěřenci musí v pokračování série změnit, aby uspěli.

Radim Záruba: Výhodu jsme si vzali zpět
Radim Záruba: Výhodu jsme si vzali zpět 19.05.2024

Radim Záruba se zatím trefil v obou finále, zatímco po domácím utkání neměl důvod k velké radosti, přestože jeho gól byl výstavní, v Plzni se mohl kromě důležité branky radovat i z výhry. Jeden z klíčových chrudimských hráčů nastupuje ve finále po sedmi letech a cítí se na palubovce dobře.

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.