Jak zatím hodnotíte plzeňskou cestu za obhajobou titulu?

Cestu za obhajobou titulu hodnotím zatím celkem pozitivně. Kromě zranění Tomáše Vnuka a prohry se Spartou se nám daří. Jdeme zápas od zápasu za svým cílem, i když nás teď v semifinále čeká velmi silný soupeř.

Výsledky zápasů ve čtvrtfinále s Libercem vypadají jednoznačně, bylo to opravdu tak jasné?

Je pravda, že výsledky vypadají jednoznačně, ale nebylo to až tak lehké, ale myslím si, že jsme to zvládli tak, jak se čekalo. Pro mě je Liberec týmem, který se každým rokem zlepšuje a je vidět, že se v klubu velice dobře pracuje. Proto si postupu na tři zápasy vážíme.

Plzni chybí zraněný Tomáš Vnuk, kdo to za něj vzal na hřišti?

Tak naštěstí práci Vnoučka nahradili kluci naší úderné formace Holý, Seidler, Rešetár, Kűnstner. Jsem rád, že se jim to povedlo a věřím, že jim to vydrží i dál. Ale nepřítomnost Tomáše na hřišti je samozřejmě velice znát.  Věřím, že se vrátí a bude ještě lepší a silnější.

Čekají vás Teplice, co čekáte od tohoto soupeře?

Teplice mají vynikající mužstvo s řadou individuálně skvěle vybavených hráčů, kteří o sobě na hřišti vědí a umí dobře kombinovat. Bude to určitě náročná série, ale věřím, že ji zvládneme. Budeme bojovat jeden za druhého a za Plzeň.

V čem jsou zápasy proti týmům tvořeným zahraničními hráči nejvíc specifické?

Je to vždy velmi vyhecované, hraje se ve vysokém tempu a tvrdě. Každý z hráčů si sáhne na svoje dno. V těchto zápasech je také spousta emocí a rozhodčí to nemají lehké. To bude platit i teď.

Jak se osobně daří vám, jak jste spokojený se svými výkony?

Z pohledu statistik je to pro mě asi nejhorší sezona, sám za sebe říkám, že jsem dřevěný jak sáňky (úsměv). Ale tohle mi zase tolik nevadí, každý máme na hřišti nějaké úkoly, jsem rád za každý gól a asistenci, ale nejdůležitější je vždy úspěch celého týmu.

Vydařené mistrovství Evropy dodalo například Matúši Ševčíkovi velké sebevědomí, platí o i o slovenských hráčích v Plzni?

Mistrovství Evropy v Nizozemsku se nám vydařilo, měli jsme svůj sen, kterým byl postup ze skupiny. Ten jsme splnili a všichni jsme si to užili a jsme hrozně šťastní, že se nám to podařilo. Každému hráči to dodalo sebevědomí, když jsme sami sobě ukázali, že se dá hrát proti každému, i proti těm nejlepším na světě. A rozhodující zápas proti Chorvatsku byl plný okamžiků, pro které náš sport vůbec děláme. K Ševovi - pro mě nebylo vůbec překvapení, že zazářil na šampionátu, je to velký talent a přeju mu v kariéře jen to nejlepší. Ať na sobě maká jako doposud. Vzpomínky na šampionát budu mít až do konce života. Je to pro mě splněný sportovní sen.

Věříte, že bude Plzeň stejně úspěšná jako vloni?

Už jsem říkal, že cíle máme ty nejvyšší a uděláme pro ně všechno, co bude v našich silách. Každý z nás si uvědomuje, že nás čeká nesmírně těžký soupeř, ale myslím si, že jsme v hlavách dobře nastavení a máme společný sen, pro postup do finále uděláme maximum a pak se uvidí, co se bude dít.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.