Český reprezentant se na vyřazení Liberce podílel dvanácti kanadskými body. Vstřelil pět gólů a na sedm nahrál.

Michale, máte za sebou povedené čtvrtfinále. Liberec jste vyřadili po třech zápasech. Jak jste celou sérii viděl vy? Bylo to tak jednoduché, jak napovídají výsledky 8:1, 5:0 a 10:2?

Série jednoduchá nebyla, ale bylo to hlavně o nás. K zápasům jsme přistoupili zodpovědně a chtěli jsme sérii ukončit. Důležité je, že jsme všichni zdraví a nikdo se nezranil. A také to, že jsme nedostávali zbytečné žluté karty kromě jedné Lukáše Rešetára, který dostal kartu kvůli mému špatnému bránění. Jinak jsme si takhle postup představovali.

Když jsem vás viděl hrát ve čtvrtfinále a poslední utkání základní části s Teplicemi, tak nerozumím tomu, jak jste mohli prohrát doma předposlední zápas se Spartou. Jaké máte vysvětlení?

Věděli jsme už před utkáním se Spartou, že se o druhém místě po základní části rozhodne až v posledním utkání s Teplicemi. Tím nechci říct, že jsme k utkání přistoupili nezodpovědně nebo vlažně, ale hrálo se nahoru a dolů. Mohli jsme vyhrát i my, měli jsme spousty šancí, ale Spartu táhli dva Paraguayci, kteří hráli výborně. Měli více štěstí než my. My jsme pak s Teplicemi zapnuli a vyhráli důležité utkání. Posunuli jsme se na druhou příčku.

Překvapilo vás, že Sparta vypadla ve čtvrtfinále se Slavií už po třech zápasech?

Překvapilo mě to hodně. Sérii ovlivnil už první zápas, když nenastoupili Paraguayci. Sparta v prodloužení vedla, ale Slavia výsledek otočila, což sérii zlomilo. Ukázalo se, že je Slavia v lepší fyzické kondici než Sparta, což se vždy v prodloužení projevilo.

Vy osobně jste vstoupil do play off parádně. Získal jste ve třech duelech dvanáct kanadských bodů. Vedete žebříček produktivity. Co je u vás oproti základní části jinak?

Nemyslím si, že bych byl lépe připravený. Už jsem starší a po vzoru Lukáše Rešetára se dokážu více vyburcovat a připravit na zápasy v play off. Bylo to také soupeřem. Dávali jsme hodně branek a zrovna to vyšlo na mě, že jsem těžil ze standardních situací. Myslím, že jsem mohl získat ještě více bodů.

V prvním zápase série jste zaznamenal dva góly a pět asistencí! To musela přijít od trenéra Kopeckého pochvala nebo se pletu?

Nepřišla. (smích) Trenér Kopecký individuální statistiky vůbec nesleduje. Ani neví, kdo dával góly. Trenér obecně moc nechválí, takže ani teď pochvala nepřišla.

Budou rozhodovat v play off hlavně zkušenosti vás starších? V tabulce produktivity jste v popředí vy, Rešetár a Seidler.

Určitě budou rozhodovat tyto zkušenosti. My tím, že máme celkem užší kádr, dostáváme hodně prostoru. Naší první čtyřce to tam celkem padá. Musíme si udržet formu.

Jak se vám hraje bez Tomáše Vnuka? Museli jste něco speciálně měnit?

Úplně měnit ne. Nahradil ho Dušan Künstner, který chytil šanci za pačesy. Nahradil ho výborně. Víme, že Tomáš vymyslel vždy něco navíc. Tím, že nehraje, tak je to více na Michalovi Seidlerovi, který si uvědomuje, že musí dávat více gólů než obvykle. I my s Lukášem Rešetárem musíme přidat do hry něco navíc.

V semifinále před vámi stojí Teplice. U nich jste remizovali a doma vyhráli 6:4. Je to pro vás psychická výhoda před prvním duelem?

Když to vezmu celkově, tak za poslední tři sezony si nevybavuji, kromě pohárových zápasů, že bychom se Svarogem prohráli. Nevím, čím to je, ale celkem se nám na ně daří. Určitě je psychická výhoda na naší straně, ale musím říct, že Teplice letos poskládaly kvalitní mančaft.

V čem vidíte největší sílu Svarogu a kteří hráči jsou podle vás nejnebezpečnější?

Největší sílu vidím v jejich fyzické kondici. Za poslední roky jsou na tom nejlépe. Mají dohromady dvě kompletní čtyřky, což také nemívali. V týmu je více individualit. Nejvíce se mi líbí Rodriguinho a také je vidět, že potrénoval William, který je hodně nepříjemným pivotem a nejde mu vzít balon.

Mezi čtvrtfinále a semifinále jsou tři volné týdny. Měli jste speciální přípravu? Vložili jste kondiční blok?

První týden jsme měli jen běhací. Dvakrát jsme byli na atletickém stadionu a také v hale jsme měli kruhové tréninky. Pilovali jsme kondici. Pak jsme se vrátili ke klasické přípravě v hale. Takhle dlouhá pauza je celkem nešťastná.

V letošní sezoně jste Teplicím ještě gól nedal. Kolik jich dáte v semifinále?

To jsem ani nevěděl. Takhle to úplně nesleduji. (smích) Je mi jedno, kolik dám gólů, hlavně abychom postoupili.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.