Jak se po příchodu do Chrudimi cítíte?

Jsem zatím velice spokojený. Hráči a všichni kolem mě přijali mezi sebe tím nejlepším možným způsobem. Chrudim je profesionální klub, tréninky jsou na špičkové úrovni, a to platí i o celé organizaci v klubu.

Jaká je vaše spolupráce s trenérem Felipem Condem, co od vás jako od hráče požaduje?

Spolupráce s trenérem je naprosto bezproblémová, je to velmi dobrý kouč, profesionál a skvělý člověk. Žije futsalem. Co ode mě očekává? Že týmu pomůžu získat titul ve všech činnostech, které jsou potřeba. Udělám všechno pro to, abych jeho očekávání nezklamal.

Bylo to složité se do 1. Futsal ligy vrátit?

To vůbec ne. Už jsem tu hrál a znám všechny kluby a spoustu hráčů. Věděl jsem, co od toho mohu očekávat.

Co vaši spoluhráči v Chrudimi, je tým teď hodně silný?

Většina mých spoluhráčů v Chrudimi působí už dlouhou dobu, společně tvrdě trénují dlouhá léta, a to přináší výsledky. Všechno jsou to vynikající futsalisté.

Když jste dal branku Slavii ve finále Poháru SFČR, tak jste ji neslavil. Byl to vzkaz, že na působení v Edenu rád vzpomínáte?

Samozřejmě, ani mě to nenapadlo se radovat a slavit, protože mám ke Slavii a jejím hráčům velký respekt. Strávil jsem tam dva krásné roky a získal mnoho přátel.

Bylo čtvrtfinále proti Mělníku snadné, jak napovídají výsledky?

Výsledky sice vypadají jednoznačně, ale Mělník má šikovné hráče a museli jsme hrát naplno, abychom postupu dosáhli. Bylo důležité hrát s maximální koncentrací.

Teď vás čeká semifinále se Slavií. Co čekáte od něj?

Očekávám velice těžká utkání, protože Slavia má velice dobré futsalisty. Všichni se navzájem dobře známe a naposledy to bylo velice vyrovnané a vyhráli jsme jen těsně. Ale my v Chrudimi uděláme naprosté maximum pro to, abychom vyhráli a postoupili do finále.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.