Helas se nechtěl pouštět s technicky zdatným protivníkem do žádných dostihů. Vycházel ze zabezpečené obrany a věřil si na rychlé protiútoky. Tato taktika se domácím hráčům dařila do 12.minuty. ADRIANO si na levé straně narazil s Rodriguinhem, ten míč vrátil a křižnou střelu si srazil Klímek levou nohou za sebe - 0:1. V 18.minutě mohlo být srovnáno. Po Preslově pokusu z levé strany vyrazil Hůla jen před sebe a Svoboda spálil šanci ranou do přední tyče obrovskou příležitost. O minutu později už to domácím vyšlo. VÁCLAV KLÍMEK převzal nahrávku, potáhl si míč po pravé straně na střelu a z osmnácti metrů ho napálil nádherně pod víko. Prosazuje se tak podruhé v letošní sezoně a zároveň v kariéře v nejvyšší soutěži. Úvodní gól vsítil doma proti Spartě z desítky - 1:1. Ještě před koncem prvního poločasu ale darovali brněští hostům odchod do kabin s jednogólovým vedením. 20.minuta a Matejov obrovsky podcenil zpracování autu zleva pod sebe, balón mu projel pod sálovku. Následně rychlejší ADRIANO vycítil šanci a poslal balón do prázdné brány - 1:2.

O přestávce trenér Galia v domácí kabině určitě upozorňoval na to, aby si jeho svěřenci nenechali útéct začátek druhé poloviny utkání. Jenže po pár pokusech o vyrovnání, které se ale nedají nazvat gólovkami, přišlo navýšení vedení Teplic. 24.minuta a centr z levé strany srazil Špička do břevna! První zakončení Williama vyrazil Klímek zázračně rukama, stejně tak dorážku, ale balónu se chopil ADRIANO a zprava doklepl na zadní tyč - 1:3. Neuběhla ani minuta a je to o tři branky. Varela prošel na pravé straně přes Matejova a přihrával křížem na FELIPINHA, který zakončil na zadní tyč - 1:4. Brankář Helasu se rozhodně nenudil. V 29.minutě Felipinho vyplaval na pravé straně sám proti Klímkovi, ten zakročil rukou proti obrovské příležitosti na vzdálenější tyč. Následně to zkusili domácí bez golmana. Jenže běží 33.minuta a s Helasem to nevypadá vůbec dobře! David Cupák se při rozehrávce středem nedohodl s Marušincem, před toho se natlačil JAIR VARELA. V situaci dva na jednoho mu skočil na naznačenou přihrávku poslední bránící David Cupák a před JAIREM VARELOU tak byla jen prázdná brána. - 1:5. Domácí lavička chce dát ještě tomuto utkání impulz tím, že vystřídala brankáře a nyní stráží branku Helasu Marek Konečný. I ten ale musel lovit míč ze sítě. 35. minuta a Mužík nedokázal obhodit RODRIGUINHA, ten mu utekl a proti Konečnému poslal balón po zemi z pravé strany doprostřed brány - 1:6. Těsně před koncem se do hry na standartku dostává i třetí brankář David Pavliš. To když v 39.minutě Presl předvedl ostrý skluz na pravé straně na Rhouilu a vidí za to od rozhodčího žlutou kartou. Následovala desítka, na kterou Konečný poslal kolegu Pavliše a ten vyškrábl rukama dlouhou penaltu Williama pod horní tyč.

Teplice poráží Helas jasně 6:1 a budou ve středu útočit na postup do semifinále. Helas ale rozhodně nedá kůži lacino a ještě bude chtít tuto sérii prodloužit.

Milan Svoboda (hráč, Helas Brno): "Do druhého utkání jsme šli s odhodláním vrátit sérii ještě jednou do Brna, což znamenalo vítězství. První poločas vyšel jak herně, tak i výsledkově, ale bohužel zase ta samá písnička jak už s Teplicemi bývá. Soupeř odskočí těsně před poločasem a záčatkem druhého o dva goly a my už dnes v sobě nenašli morální síly, abychom se porvali alespoň o kosmetickou úpravu výsledku. Stále nedokážeme se soupeři s TOP 5 odehrát více vyrovnaných utkání. Ve středu pojedeme do Teplic odehrát se ctí třetí zápas a pokusit se o zázrak."

Marek Gajdács (hráč, Helas Brno): "Dnešní zápas jsme po herné a mentální stránce nezvládli. První poločas jsme splnili taktické pokyny trenéra a soupeře jsme nepouštěli do nebezpečných situací před naší bránou. Zlom nastal ve druhém poločase, kdy nám Teplice utekli třígólovým rozdílem. Naše efektivita směrem dopředu a ohrožení jejich brankáře byla podprůměrná. Ve středu nás čeká zápas v Teplicích, to bude náročné, samozřejmě jdeme do zápasu za stavu 0:0 a možné je všechno. Fanouškům děkujeme za podporu."

Tomáš Künzl (asistent trenéra Svarog FC Teplice): "Nelehký zápas dnes. Po opatrném úvodu jsme se do zápasu dostali až po vstřelené, trochu štastné brance. Nenechali jsme se od soupeře rozhodit a pokračovali ve svojí hře. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře a přidali další branky. Několikrát nás vychytal domácí brankář, který předvedl slušné zákroky. Na soupeři bylo poznat, že si do zápasu věril a že šel po vítězství. Těšíme se na středeční domácí zápas, chceme sérii rozhodnout! Děkujeme čtveřici z fan klubu, že nás přijeli do Brna podpořit!"

Statistiky

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.