SK Interobal Plzeň - FTZS Liberec (PÁ 20:00)

Lukáš Němec (brankář Plzně): „Série s Libercem určitě nebude snadná. Důležité bude dobře zvládnout první utkání, abychom byli od začátku hlavou nahoře. Všichni věříme, že přijde do haly plno lidí a užijeme si start dalšího play-off!“

Karel Vrabec, trenér FTZS: "Máme tu první zápas play-off a začínáme na půdě úřadujícího mistra z Plzně. Do Plzně jedeme s úkolem vylepšit jak výkon, tak výsledek z našeho posledního střetnutí. Nemáme co ztratit, ale můžeme něco ukázat a užít si to, že jsme se dostali zase do play-off. Chceme tam nechat všechno, abychom si řekli, že jsme proto udělali maximum a mohli jsme mít po zápase hlavy nahoře. Půjdeme zápas od zápasu, pokud se něco nepovede, tak na tom budeme chtít hned zapracovat, abychom se tomu vyvarovali v dalším zápase. Cílem je určitě sérii nátáhnout, na co nejvíce zápasů."

FK Chrudim - SK Olympik Mělník (SO 19:00)

Éverton (hráč FK Chrudim): „Mělník bude velmi těžký soupeř. Startuje nám nová část soutěže a musíme začít dobře. Na play-off jsme ale připraveni. V základní části jsme odvedli skvělou práci a hlavní je zůstat plně soustředěný i po zbytek letošní sezoně. Respektujeme soupeře, ale věříme v naši práci a sílu a chceme postoupit. Věřím, že jsme lépe připraveni a půjdeme si za naším cílem - vrátit klub a město na nejvyšší příčku v české lize.”

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Na play off se těšíme, i když máme před sebou nejtěžšího možného soupeře. Pro kluky to však budou obrovské zkušenosti, které se jim do další kariéry budou nesmírně hodit. S Chrudimí jsme si vyzkoušeli zápas před týdnem a ukázala nám, jak je potřeba hrát a čeho se vyvarovat. Bohužel na sérii nebudeme v optimálním složení. Potkala nás zrovna velká marodka a máme problém složit tým dohromady. Věřím však, že kluci, kteří nastoupí, tak se chopí příležitosti a ukáží to nejlepší co v nich je.”

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 17 (NE 20:15)

David Frič (trenér Slavie): "Sezona se dlouho vyvíjela tak, že jsme měli jít na Helas, na který bychom si věřili určitě víc. Proti Spartě se všechny bodové rozdíly mažou a bude to velmi podobná série jako v minulé sezoně. Co rozhodne? Extrémně budou důležité výkony obou brankářů, taktická připravenost obou týmů a dodržování taktických pokynů. Budou rozhodovat maličkosti. My máme výhodu, že jsme udrželi tým pohromadě a že je to na naší sehranosti vidět."

Luizinho (hráč Sparty): „Čekají nás velmi těžká utkání, ale my na to jsme připraveni a budeme bojovat o postup ze všech sil! Tvrdě pracujeme na tom, ať postoupíme v play-off co nejdál. Pevně věřím, že když se budeme plně soustředit podobně jako proti Plzni, tak to zvládneme.“

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.