Do zápasu vstoupili domácí skvěle. Již ve druhé minutě se po kombinaci s Michalem Seidlerem prosadil umístěnou ranou Lukáš Rešetár. Také Tepličtí si začali vytvařet šance a tlak. Z něj vypramenilo otočení stavu, když se v 10. a ve 12. minutě hosté prosadili. Plzeň byla i nadále pod mírným tlakem, ale hosté další branku nepřidali. Naopak Plzeň se vrátila do hry, když čtyři minuty před poločasem srovnal na 2:2 ve skvělé formě hrající Dušan Künstner. Tentýž hráč stihl dát před sirénou Plzni dokonce vedení, když udržel na sálovce dlouho přihrávku Michala Holého, uvolnil se přes obránce a nekompromisně uklidil míč k tyči. O poločase tak byli hráči Interobal spokojenější o jeden gól.

Než se diváci stihli po poločase na tribunách rozkoukat, skóre bylo srovnané. Už po šesti vteřinách hosté zaskočili domácí obranu a bylo to 3:3. Brankové příležitsti na obou stranách ani po půli neustaly a brankáři obou celků se museli činit. Na srovnání skóre odpověděla Plzeň ve 28. minutě nejlépe, jak mohla - dvěma slepenými góly. Nejprve se podruhé v utkání prosadil kapitán Lukáš Rešetár, jen o několik vteřin později prostělil brankáře Svarogu také Michal Seidler. Ještě větší klid na sálovky domácím dodal o tři minuty později opět Michal Seidler, který se prosadil z voleje po rohu Michala Holého. Svarog v závěru vsadil na power-play, ze které dvě minuty před koncem vykřesal naději v podobě snížení na 4:6. Více příležitostí ke skórování už Plzeňáci soupeře nedali a v klíčovém utkání základní části zvítězili nad Teplicemi 6:4.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Marek Kopecký (trenér Plzně): „Jsem rád, že jsme zápas zvládli, protože soupeř byl velice kvalitní. Při tom všem, čím my si procházíme, tak jsem rád, že jsme tenhle zápas zvládli a jdeme na druhé místo. Náš tým opět ukázal charakter, že když o něco jde, tak se dokážou vydat na krev.“

André Guimaraes (trenér Svarogu): „Nezačali jsme nejlíp, dostali gól, na to jsme ale zareagovali výborně a otočili zápas. Bohužel do poločasu jsme už neskórovali z vyložených šancí a soupeř potrestal dvě velké chyby v obraně a otočil zápas na svojí stranu. Ze začátku druhé poloviny jsme srovnali a byli znovu na koni, ale po dvou školackých chybách nás soupeř tohoto kalibru zákonitě potrestal. Znovu jsme se tlačili do útoku a měli i šance, ale bohužel jsme nic neproměnili. Byl to vyrovnaný zápas, kde vyhrál tým, který udělal méně chyb.“

Statistiky

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.