Žabinští Vlci Brno – Helas Brno

Michal Odehnal (trenér ŽV Brno): "Poslední utkání základní části si chceme užít, i když karty jsou již jasně rozdané. Derby je vždy specifické a může skončit jakkoliv."

Jiří Mužík (Helas Brno): "Čeká nás poslední zápas základní části. Páté místo, které bylo naším cílem, už bohužel nezískáme, ale určitě budeme chtít brněnské derby vyhrát a naladit se na play off. Tam nás bude čekat těžký soupeř buď z Teplic nebo Plzně."
________________________________________________
PÁ 20:00 | SH Vodova

FTZS Liberec – SK Dynamo PCO České Budějovice

Karel Vrabec (trenér Liberce): "V posledním kole přivítáme České Budějovice. Tento zápas chceme zvládnout tak, abychom měli možnost skončit na sedmém místě a vylepšit si bodový zisk z minulé sezony. Vím, že nás nečeká tak jednoduchý zápas, jak se může zdát podle postavení Budějovic v tabulce. Doufám, že znovu přijde hodně fanoušků a společně dojdeme k vítězství v posledním kole základní části."

Vojtěch Vejvar (trenér PCO): "Poslední zápas v 1. Futsal lize si jedeme hlavně užít. Liberec de facto už také o nic nehraje, proto si myslím, že zápas bude probíhat v klidu, bude vidět chuť a pro diváka možná i hojný počet branek. Na závěr věřím, že předvedeme solidní výkon."
________________________________________________
PÁ 20:00 | SH Dukla

AC Sparta Praha 17 – FC Rapid Ústí n. L.

Beni Simitči (trenér Sparty): „Vůbec mě nezajímají různé kalkulace o sestupujících, které poslouchám v posledních dnech. Rozhodně chci, abychom vyhráli i poslední zápas a mohli tak jít do play-off na vítězné vlně a se sebevědomím, že můžeme porazit každého. Bude nám chybět Angellot, který dostal proti Plzni čtvrtou žlutou kartu. Uvidíme, jestli se do hry dostane i posila Nikao, nebo jestli se ukáže až v play-off. Nicméně si ten zápas chceme užít a chceme, aby byl gólový.“

Matěj Čapek (hrající předseda Rapidu): "Utkání se Spartou si chceme užít a rozloučit se s letošní sezonou výkonem, za který se nebudeme muset stydět, jako tomu bylo v posledních dvou zápasech, kdy jsme podali naprosto bezkrevné výkony."
________________________________________________
PÁ 20:00 | SC Řepy

SK Interobal Plzeň – Svarog FC Teplice

Marek Kopecký, trenér Plzně: „Nic se pro nás nemění. Hrajeme doma a budeme chtít vyhrát. Soupeř je plný cizinců a utkání nám ukáže, jak na tom před play-off jsme. Budeme se chtít určitě dostat na druhé místo po základní části."

André Guimaraes, trenér Svarog FC: "Do zápasu s Plzní půjdeme s ambicemi na vítězství a zakončení základní části na druhém místě. Víme, že náš soupeř to má stejně. Interobal má obrovskou kvalitu a my víme, že zápas bude velmi složitý. Očekávám skvělý futsal mezi dvěma velmi ofenzivními týmy, které předvedou skvělou futsalovou show."
________________________________________________
PÁ 20:00 | SH Plzeň | živě Tipsport a HbbTV

FK Chrudim – SK Olympik Mělník

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): „V pátek nás čeká nepříjemný a důrazný soupeř. Je možné, že na Mělník narazíme hned v prvním kole play-off, takže nic nechceme podcenit a naopak ukázat soupeři co je může čekat. I přesto, že mi jde o pozici nejproduktivnějšího hráče, nemyslím si, že budu hrát více individuálně, abych si nahnal body. Navíc v letošní sezóně si nemůžu stěžovat na to, že by mi spoluhráči nepřipravovali ložené šance, takže bude na mě, zda je proměním. Bylo by hezké zakončit základní část jako nejlepší střelec, ale podstatné bude stejně až play-off, na které se už teď soustředíme."

Jan Žežulka, brankář Olympiku: „V pátek nás čeká Chrudim, po všech posilách i herním projevu, za mě velký favorit na vítězství v celé soutěži. Bylo by dobré v pátek plnit taktické pokyny, nebát se cokoliv vyzkoušet. Kdy jindy si cokoliv vyzkoušet, než právě proti jednomu z nejlepších týmů v republice. Pojedeme do Chrudimi s respektem, ale nesmí to být "ten respekt", abychom si nechali nasypat deset gólů. Budeme bojovat a uvidíme, na co to bude stačit.”
________________________________________________
PÁ 20:00 | SH Chrudim

SK Slavia Praha – FC Démoni Česká Lípa

Radim Záruba (hráč Slavie): "Samozřejmě, že chceme vyhrát a nezkazit si před play-off náladu nějakým špatným výkonem. Hráči jsou v České Lípě dlouho spolu, jsou sehraní, nesmíme nic podcenit, proměňovat šance a dostat zápas co nejdřív pod kontrolu."

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Na poslední zápas sezony se Slavií jedeme po minulém víkendu značně oslabeni. Kanonýr Bejda si přivodil zlomeninu ruky a při jeho dobré formě i v tomto věku bude chybět, dalším sádrovým mužem je Bialek, který má poraněný kotník. Ale nasadíme vše zdravé a pevně věřímm, že se rozloučíme s letošním ročníkem slušným výkonem a soupeře potrápíme."
________________________________________________
PÁ 20:00 | SH Eden | živě na YouTube

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.