Mohli bychom začít zápasy za reprezentační devatenáctku proti Francii, bylo to hodně cenné vítězství a pak tvrdá lekce, jak na to vzpomínáte?

Myslím si, že nás před prvním utkáním trochu špatně odhadli a před druhým zápasem jim asi trenér promluvil do duše. V Teplicích už byli trochu jinde, ukázali svoji kvalitu a moc nám míč nepůjčovali. Já jsem to už párkrát se spoluhráčem Patrikem Vaňkem z Dynama z ligy zažil, protože jsme už párkrát v této sezoně inkasovali podobný, možná i horší výsledek, a tak jsem věděl, že je třeba hrát dál po každém dalším inkasovaném gólu. Příjemné to není nikdy, ještě k tomu na mezinárodní úrovni.

Nasbíral jste v tom zápase pár faulů, to bylo z přemíry snahy?

Bylo to těžké je ubránit čistě, ale musím přiznat, že dva byly z mé strany zbytečné.

Mohu se zeptat na ten úvod, kdy kvůli technice nehrála hudba při hymnách. Co jste jako kapitán v tu v chvíli prožíval?

My jsme čekali, co se bude dít. Pak ale Francouzi spustili, mají údernou hymnu, šlo jim to se do toho opřít. Ale my jsme se pak také snažili, dali jsme do toho všechno a zvládli jsme to se ctí.

Co vaše futsalová budoucnost? Dynamo sestupuje…

Uvidíme, jak to se mnou bude příští rok. Moje kroky vedou na univerzitu do Ameriky. Tam asi futsal neznají. (úsměv) Ale pevně věřím, že až se za čtyři roky vrátím, tak tady zase něco s kluky vymyslíme a mohli bychom to zpátky vykopat.

Co budete v USA studovat?

Kondičního trenéra v Severní Karolíně. Budu tam čtyři roky, ale určitě se vrátím a pak budu hrát zase tady.

Na kvalifikaci do Portugalska ale ještě pojedete, ne?

Určitě mám čas! Uvidím, zda přijde nominace, zda mi trenér bude věřit dál. Šance určitě máme, to jsme si ukázali v tom prvním zápase proti Francii. Nesmíme ale podcenit ani Řecko a Kypr, budou za ně hrát přece jenom jejich nejlepší hráči. Musíme jít zápas od zápasu, dobré je, že před posledním zápasem s Portugalskem bude den volna. Věřím, že se s nimi porveme o postup.

Pojďme ještě k Dynamu. V první sezoně se uhrálo spousta bodů v domácí hale, letos to nevyšlo. Čím to podle vás bylo?

Já jsem to dřív sledoval z hlediště jako divák, ale od té doby, co se zapojuji, je to jinak. Je těžké najít odpověď, někdy nám nepřálo štěstí, hrozně mě to mrzí, že jsme fanouškům neudělali radost a vyhráli jen jednou, a ještě k tomu venku. Ještě nás čeká jedno domácí utkání, zkusíme uhrát nějaký dobrý výsledek.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.