Jak jste si na Slavii zachytal?

Docela dobře, bavilo mě to už při rozcvičce. Jsem rád, že po delší době jsem něco chytil, protože ty poslední tři zápasy mi nevyšly, to jsem chytil tak maximálně rýmu. (úsměv) Bylo to dobré, od první chvíle jsem se cítil dobře. Trefil mě první balón, to se hned chytá lépe.

Vedli jste za dvě minuty dva nula, byl to naprosto ideální vstup do zápasu…

Určitě, my jsme dali rychlé dva góly a odskočili jsme. Mohli jsme v klidu poločas dohrát, ale pak nevím, jestli jsme byli moc pasivní, nebo se Slavia zlepšila. Podařilo se jim snížit na 1:2 a možná tam byly trochu nervy. Pak se nám naštěstí povedlo přidat další góly. Kdybychom náskok nenavýšili, tak to asi bylo nervy drásající až do konce. Takhle byl klid.

Slavia měla hned několikrát balón na brankové čáře, nelekl jste se, že to tam už dovezou?

Třikrát, čtyřikrát to tam skákalo po lajně a vedle nohou, naštěstí to vždycky nějak odskákalo ven a šlo to mimo bránu.

Ze sestavy vám vypadl Tomáš Vnuk, jak velký zásah do plzeňské taktiky to je? Není to nezvyk ho tu nemít?

Je to nezvyk, je to pro nás strašné oslabení. Vloni jako hráč vyhrál snad všechno, co mohl. Je to pro mančaft obrovská ztráta, musíme teď každý z nás makat o to víc, abychom ho nahradili.

Tomáš byl téměř pořád na palubovce. Jak jste si jeho čas rozdělili?

To je pravda, že hrál hodně. Dostanou šanci ostatní kluci, protočí se to.

Jak vidíte šance Plzně na obhajobu bez něj?

Jak jsem říkal, vypadl nám jedinečný hráč, doufám, že si to všechno přečte, co o něm hezkého říkám. Ale šance, myslím, máme stejné, máme kvalitní mančaft, budeme to muset urvat týmově a nepřipouštět si to, že nám někdo chybí.

Na první místo ztrácíte tři body. Řešíte to ještě? Je to velká výhoda začínat play-off série doma…

Nejsem na tohle moc dělaný na ty statistiky, abych to sledoval. Co kluci říkali, tak Chrudim už těžké zápasy nemá. My máme ještě Spartu a Teplice, máme to určitě těžší. Začínat doma je určitě výhoda, třeba v Chrudimi je to vždycky na úvod nepříjemné. Uvidíme, jak dopadneme a na koho narazíme. Doma je to samozřejmě pro všechny příjemnější.

Sledoval jste UEFA EURO a pokud ano, který gólman vás nejvíc zaujal?

Každý ví, kdo je můj vzor. Ale Higuitovi ten šampionát moc nevyšel. Mně se poslední dobou líbí hra brazilského brankáře Tjumeně Leonardo Gugiela, který hraje skvěle nohama. Prostě Brazílie a Evropa, to jsou ve futsale jiné světy.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.