„Je to super. Lepší by to jedině bylo, kdybychom došli dále na EURU, ale i tak jsem velice spokojený,“ tvrdí devětadvacetiletý futsalista.

Jaké máte pocity po zisku trofeje v Poháru SFČR?

Úžasné. Podařilo se nám k tomu vstřelit šest gólů. Dlouho jsme nevyhráli žádný titul, nyní se nám to po delší době povedlo. Takže pocity jsou super.

Podílel jste se krásnou vstřelenou brankou a asistencí. Jak situace vypadaly z vašeho pohledu?

Dost si takové podobné zakončení cvičím na tréninku. Snažil jsem se to trefit, tak jak to trefuji normálně. Vyšlo mi to a jsem za to rád.

Máte za sebou také účast na mistrovství Evropy. Co říkáte na poslední úspěšné týdny?

Je to úžasné, protože jsme na EURO dokázali historický úspěch. První slovenská účast a hned postup ze skupiny do čtvrtfinále. Tady zase pohárová výhra. Myslím si, že je to úplně super. Lepší by to jedině mohlo být, kdybychom došli dále na EURU, ale i takto jsem velice spokojený.

Pro Chrudim ale sezona zdaleka nekončí. Na co se připravit v boji o ligový titul a zkompletování doublu?

Nejprve bych určitě řekl, že se musíme soustředit na každé další utkání. Jít od zápasu k zápasu. Jít krok po kroku. Vyhrávat každý zápas, abychom do play-off měli co nejlepší formu. V play-off to pak pochopitelně dotáhnout až do finále, ale opět musíme dělat postupné kroky.

Východočeský celek již ve finále Poháru SFČR využil dvě nové posily Torrese a Marka Radovanoviče, který již v Česku působil. Co na ně říkáte?

Marko se nám velice hodí dopředu, protože je to klasický pivot. Příliš se nehýbe dozadu a je pořád vepředu. Podrží míč. Myslím, že to mohli vidět všichni, že mu tohle jde dobře. Při debutu dokonce hned skóroval. Torres je taková hračička. Snaží se přecházet v soubojích jeden na jednoho. Je výborný na balonu. Myslím, že to pro nás bude obrovské posílení.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.