Mělnický celek má před sebou hned sadu těžkých zápasů s týmy z čela tabulky. Cílem středočeského celku je umístění do šestého místa. V závěsu je ale posílená Sparta, která se bude snažit napravit několik zaváhání z uplynulých týdnů. Olympik se představil naposledy před týdnem, kdy odvezl tři body z jihu Čech za těsnou výhru 3:2 s Dynamem.

„Nyní nás čeká šest utkání s top pěti týmy, ve kterých nebudeme favority. Můžeme jen překvapit. Budeme chtít v každém utkání uspět, předvést kvalitní výkony a v nějakém z utkání zvítězit. Věřím, že se nám všechny soupeře podaří hodně potrápit,“ uvedl před utkáním trenér Olympiku Jakub Němec, který se může spolehnout hned na několik tahounů. K tradičním oporám Josefu Gabčovi a Jiřímu Vokounovi se přidal zkušený Jiří Novotný a talentovaný brankář Jan Žežulka, jenž si nedávno připsal první starty za seniorskou reprezentaci.

Hostující Interobal by měl mít již k dispozici trojici slovenských reprezentantů, kteří se přičinili o účast týmu trenéra Berkyho ve čtvrtfinále mistrovství Evropy, kde Slováci padli se Španělskem 1:5. Gabriel Rick, Martin Zdráhal a Peter Kozár. Poslední jmenovaný, kapitán slovenské reprezentace, se dokázal i dvakrát gólově prosadit.

Plzeň poslední utkání sehrála před reprezentační přestávkou. Ve značně okleštěné sestavě vybojovali Západočeši výhru na palubovce Žabinských Vlků 6:2. V tabulce se svěřenci Marka Kopeckého nachází na třetí příčce.

Komentáře před zápasem:

Tomáš Vnuk (hráč, Interobal Plzeň): „Zápas v Mělníku bude po delší ligové pauze a víme, že nás na jejich zvláštní palubovce nečeká nic jednoduchého. My jsme však natěšení a chceme do poslední fáze základní části vstoupit vítězně. Doufáme, že slovenští spoluhráči si přivezou formu z Eura, především pak Peter Kozár, který byl nejlepším slovenským hráčem na turnaji.“

Jakub Němec (trenér, Olympik Mělník): „Po několika měsících nás čeká konečně tým, který kandiduje na titul. Plzeň je obrovsky silná, což ukazuje nejen v naší lize, ale i na mezinárodní úrovni. Čeká nás úplně jiný zápas než ty poslední, kde jsme byli papíroví favorité. Plzeň bude chtít v utkání dominovat. My se budeme zaměřovat na perfektní obranu a budeme chtít využít brejků a chyb soupeře. Na utkání se ohromně těším, ukáže nám, jak jsme se za poslední měsíce posunuli.”
____________________________________
ÚT 20:30 | SH Mělník

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?