Vstup do utkání se povedl domácí Plzni, která se zásluhou kapitána Lukáše Rešetára dostala už ve 2. minutě do vedení. Ten se dostal k vybojovanému míči Dušanem Künstnerem a milimetrově zamířil do horního rohu branky. Plzni však vedení dlouho nevydrželo a na konci 5. minuty srovnal z dorážky David Drozd. Interobal si mohl vzít vedení zpět, jenže parádní střela brankáře Lukáše Němce skončila v 11. minutě jen na tyči. Více tref tedy 1. poločas nepřinesl a o poločase platilo nerozhodné skóre 1:1.

Po necelých šesti minutách druhého poločasu viděli diváci na tribunách futsalovou lahůdku. Peter Kozár rozehrál lobem přes šířku hřiště na Michala Seidlera. Ten se do balónu opřel vší levou nohou a fantasticky zamířil do horního rohu. Za minutu byl po druhé žluté kartě vyloučen chrudimský kapitán Matěj Slováček a Plzeň dostala možnost jít do trháku v přesilovce. V té měl největší příležitost Michal Holý, který však hlavou minul odkrytou branku. V polovině druhé půle mohli všichni v hale zažít déjà vu, když se tentokrát do míče z voleje opřel Michal Holý. Jeho tvrdá rána však skončila na břevně a po odraze těsně před brankovou čarou. Plzeň si vytvářel mnoho příležitostí, Chrudim však držel nad vodou brankář. I ten už byl však překonán Petrem Kozárem ve 38. minutě. Vydařený blafák však kapitán slovenské reprezentace zakončil pouze střelou do tyče. Další branka už se tak v zápase neurodila a atraktivní souboj zvládla lépe Plzeň, když zvítězila 2:1.

Lukáš Rešetár (SK Interobal Plzeň): „Jsem hrozně rád, že se nám povedlo Chrudimi zase trochu srazit hřebínek a odčinit tu porážku na jejím hřišti. Ten dnešní zápas byl ze začátku takový opatrný a bylo na obou týmech znát, že přes svátky z toho svého rytmu vypadly. Potom přišlo několik tvrdších soubojů a ta druhá půle byla takové hezké vyvrcholení toho zápasu a jsme šťastní, že jsme to urvali.“

David Drozd (hráč, FK Chrudim): „Potkali se dva aspiranti na titul a tak to vypadalo i na hřišti. Zápas byl vyrovnaný po celou dobu a šance rozhodnout utkání měly oba týmy. V prvním zápase jsme byli produktivnější v koncovce, ale dnes nám to už tolik nešlo. Musíme hodit tento zápas za hlavu a soustředit se na další zápasy, ve kterých chceme uhájit první místo v základní části.“

Statistiky

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?