Zatímco finále loňského ročníku 1. Futsal ligy vyhrála Plzeň s Chrudimí 3:0 na zápasy, v letošní sezoně se situace vyvíjí odlišně. Oba celky se vzhledem k různým odkladům kvůli mistrovsví světa a Lize mistrů utkaly poprvé až před nedávnem. Přesně 10. prosince 2021. Před reprezentační přestávkou vyhrála Chrudim doma nad Plzní 5:1!

Pro oba celky je to zároveň poslední zápas, který v lize odehrály. Na třech brankách Chrudimi se podíleli dvojčata Drozdové a Koudelka. Za Západočechy korigoval výsledek Seidler. Odveta je tady hned po devatenácti dnech. Plzeň bude chtít doma vyhrát, aby si připravila co nejlepší startovní pozici před play off.

Situace v tabulce totiž hovoří jasně. Chrudim má nad Plzní dvanáctibodový náskok, ale Interobal má ještě dva zápasy k dobru. Pokud by oba vyhrál, bude na svého rivala ztrácet šest. Chrudim by se v případě výhry na západě Čech stala téměř pravděpodobně vítězem základní části. Ve zbylých zápasech by byla jasným papírovým favoritem a z TOP4 se utká už jen se Slavií. Východočeši navíc budou ve středu hájit neporazitelnost, o kterou je zatím nikdo nepřipravil.

Michal Seidler (hráč SK Interobal Plzeň): „Minule jsme v Chrudimi odehráli velmi slušné a pohledné utkání, ale bohužel jsme neproměňovali šance a Chrudim ano. Jestli chceme uspět, tak musíme hrát ve vysokém tempu a důrazně, tak jako tomu bylo ve finále. Na zápas se moc těšíme a pevně věřím, že utkání zvládneme.“

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): „S Plzní jsme hráli před Vánocemi a tak očekávám podobný průběh zápasu i teď. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb na vlastní polovině a být stále produktivní v útočné fázi jako doposud. Asi každý by rád trávil čas o vánočních svátcích s rodinou, ale jsme profesionálové, tak věřím, že nebude problém se vrátit zpět na palubovku ve formě, v jaké jsme hráli před Vánocemi.“
_________________________________________
ST 19:30 | SH Lokomotiva | Livestream

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?