Celou akci odstartovalo finále Univerzitní futsalové ligy mezi domácí Masarykovou univerzitou a VŠB-TU Ostrava. Brňané vyrovnali v poslední minutě na 2:2 a poslali zápas do penaltového rozstřelu. V něm nakonec uspěli ostravští vysokoškoláci.

Vyrovnané, a místy úsměvné, utkání nabídl i souboj legend a osobností. Tým Vládi Mikuláše remizoval s Real Top Praha 4:4. Po utkání se dražily dresy a různé fotbalové artefakty. „Dražba vynesla částku 174.000 Kč. Už teď je jasné, že akce splnila účel, a to není sečteno vše. Hlavně, že se Vládík bavil,“ těšilo trenéra české futsalové reprezentace Tomáše Neumanna.

Podepsaný dres Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov se vydražil za 70.000 Kč! „Všem, kdo na akci přispěli, moc děkujeme,“ vzkázala Petra Panchartková ze spolku Futsal za život.

Gerčák po 176 zápasech ukončil reprezentační kariéru

Česká futsalová reprezentace zakončila celý brněnský večer soubojem se Slovenskem. Šlo o závěrečný zápas Turnaje 4 zemí, který začal ve středu v Piešťanech. Oba celky měly shodně šest bodů po dvou duelech. Češi porazili Rakousko 8:2 a Bosnu a Hercegovinu 5:3. Páteční duel nakonec vyhráli Slováci 3:1, kteří si na přelomu ledna a února zahrají své první EURO. Jedinou branku českého celku vstřelil v prvním poločase Jan Křemen.

Do svého posledního reprezentačního zápasu, přímo před zraky Vladimíra Mikuláše, nastoupil brankář Libor Gerčák. V reprezentaci nasbíral 176 startů, vstřelil pět branek, získal bronz na EURO 2010 a účastnil se pěti evropských a tří světových šampionátů. „Byl to super zážitek. Strašně si cením toho, že jsem tu byl v roli brankáře takhle dlouho,“ líčil Gerčák po svém posledním repre zápase.

S futsalem ale nekončí. Stále bude chytat za Nejzbach Vysoké Mýto, se kterým chce zpět do 1. Futsal ligy. „Rád bych hrál futsal stále pro radost. Dokud mě to bude bavit, tak bych chtěl i nadále chytat,“ usmíval se legendární gólman, který zůstává u reprezentace v roli kustoda: „Kluci mi už nyní dali zbytek oblečení, který u sebe měli. Já to budu muset posčítat, a pak teprve uvidíme, jaký bude konečný výsledek.“

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?