Slavia narozdíl od soupeře protáčela kompletní dvě čtyřky, aktivně napadala rozehrávku a také si vytvářela a proměňovala své šance. První poločas se záhy proměnil ve střelecký koncert kapitána Jana Homoly, který nejenže stihl během prvního poločasu čistý hattrick, ale přidal k němu ještě čtvrtý gól.

Nejprve v šesté minutě Daniel přesný obloučkem uvolnil na levém křídle Jana Křemena, který si elegantně zpracoval míč a předložil ho Homolovi před odkrytou branku ke snadnému zakočení - 1:0 pro Slavii. V 11. minutě znovu Křemen kolmicí našel slávistického kapitána na brankovišti, tentokrát Homola zakončil z první patičkou do protipohybu gólmana. Třetí gól padl při sparťanské power-play, Homola ho vstřelil precizně přes celé hřiště. Po něm dokázal zdravotně indisponovaný Lukáš Křivánek snížit, když k němu slávisté pustili křížnou přihrávku přes své brankoviště, ale hned v následující minutě prošel Homola středem palubovky, připravil si míč na zakončení a poslal ho po zemi přesně k levé tyči - 4:1 pro červenobílé.

Po přestávce sešívaní pokračovali v koncentrovaném a taktickém výkonu, soupeře nepouštěli do nebezpečných situací a přidávali další branky. Pátou vsítil Zdeněk Sita, který šikovně obstřelil Cristiana, z velmi podobné situace to pak stejně povedenou ránou zopakoval také Filip Vaktor. Sedmý a osmý zářez zařídil Daniel - nejprve málem protrhl síť z přímého kopu, pak předvedl technickou finesu při zakončení šajtlí. Svěřenci Davida Friče nakonec v posledních dvou minutách dotáhli skóre na desítku - Adam Vondráček přesnou ránou přes celé hřiště do odkryté branky vstřelil svůj první letošní ligový gól a v závěru se prosadil po rohovém kopu Vaktora také Matúš Ševčík, který před tím v průběhu druhé půle napálil břevno a neproměnil 10m penaltu.

Slávisté tentokrát Spartu přejeli od začátku do konce, v utkání jednoznačně dominovali a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem. Fanoušci v hale tak dostali krásný vánoční dárek v podobě historicky nejvyššího vítězství nad věčným rivalem.

Jan Homola (kapitán Slavia): "Jsem hodně spokojený, byla doba, kdy jsme v derby dostali deset branek my, ted se to otočilo a dneska jsme je do šancí nepustili a zaslouženě jsme vyhráli. A moje čtyři branky? Já měl dvě tutovky už na Helasu, které jsem spálil, do šancí se dostávám, dneska mi to tam spadlo, nebudu z toho dělat vědu. Vyšlo mi to, pečlivě jsem se na derby celý týden chystal. Jsem rád, že jsme potěšili fanoušky takovým vánočním dárkem a děkuju všem, kdo nás přišli do haly podpořit."

David Frič (Slavia): "Jsme nadšení, nikdo z nás nečekal, že vyhrajeme takovým rozdílem. Měli jsme zápasy, kdy se nám nedařilo proměňovat šance, dneska nám tam napadalo prakticky všechno. Jsem rád, že jsme zakončili rok takovýmto výkonem a zápasem a můžeme si v klidu odpočinout."

Beni Simitči (Sparta): „Omlouvám se všem sparťanům za dnešní ostudný výkon v derby. Takhle se nehraje za Spartu a už rozhodně ne v derby! Dnes úplně všichni podali tragický výkon a totálně mě zklamali svým přístupem, nedostatkem bojovnosti a nedodržením taktiky. Nebudu se vymlouvat na absenci Angellota, Hory a defacto i zraněného Křivánka, který na pár minut naskočil, ale s utrženým meniskem a pozítří ho čeká operace.“

Statistiky

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?