Sešívaní poměrně nedávno vyhráli první letošní derby sezony. Spartu porazili doma 9. listopadu 3:1 a navázali tak na úspěšné loňské čtvrtfinále, ve kterém Slavia vyřadila Spartu 3:2 na zápasy. Slávisté jdou navíc do derby se dvěma prohrami v zádech. V pátek tak potřebují uspět.

Sparta půjde do nejslavnějšího českého souboje odpočatá. Naposledy totiž porazila doma Českou Lípu těsně 3:1, ale zápas se hrál už 19. listopadu. Uvidíme, jak se tedy sparťané sehráli a zda nastoupí Lukáš Křivánek, historicky nejlepší střelec pražských derby, jehož trápilo zranění.

Azem Brahimi (kapitán Sparty): „Na Slavii se připravíme nejlépe, jak to jen půjde. Jednoznačně jim chceme vrátit porážku z prvního zápasu. Nehráli jsme tam dobře, ale teď to je nový zápas a my ho pochopitelně chceme vyhrát. Věřím, že jsme dobře připraveni. Chtěl bych tímto vyzvat všechny naše fanoušky, ať nás přijdou podpořit do haly. Budeme vás potřebovat!“

David Frič (trenér Slavie): „Je to pro nás velmi důležitý zápas, který může rozhodnout o tom, kdo skončí výše po základní části a bude mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí. Myslím si, že bude hodně podobné jako to poslední, hraje se o šest bodů, které jsou v tuto chvíli velmi důležité pro obě strany, neočekávám žádnou ofenzivní přestřelku.“

Igor Leovski (hráč Slavie): „Doufám, že to bude stejné jako naposledy v Edenu, hlavně z hlediska příznivého výsledku pro nás. Určitě uděláme všechno pro to, abychom zase vyhráli. O našem vítězství tehdy rozhodly taktické věci, naše koncentrace. Určitě se oba týmy z toho zápasu poučily, my máme na co navazovat.“
___________________________________
PÁ 20:00 | SC Řepy | Livestream

Profil haly

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kapacita 400
Vstupenky 60 Kč
Sleva pro FUTič majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?