Jak jste brali domácí remízu s Ústím? Bylo to velké zklamání?

Remíza nás mrzí, protože jsme chtěli získat tři body, já jsem u toho bohužel kvůli pracovním povinnostem nebyl, ale sledoval jsem to. V pátek jsme si to rozebrali a musíme uznat, že remíza byla zasloužená. I když ten samotný průběh…vedli jsme 2:0 a branka na 2:2 Ústí polila živou vodou. Ale pak jsme prohrávali 3:5 a bod jsme museli brát, už to bylo vabank. Celkově to byl takový hurá futsal.

Co celkově sezona zatím v Liberci, je taková, jak jste to očekávali?

Musím se přiznat, že jsme od toho čekali asi o něco víc, určitě nás některé zápasy mrzí, třeba ty doma i venku s Mělníkem. To jsou utkání, ze kterých musíme dělat body, jinak nám bude první šestka pořád vzdálená.

Co vy osobně, jaký byl přechod z trenérské pozice zpátky jenom k pozici hráče?

Přiznám se, že loňská sezona mě naprosto vyšťavila, pořád jsem vedl ve Slovanu Liberec osmnáctku, devatenáctku a do toho jsme doma čekali potomka. Trochu se to na mě sesypalo. Nakonec jsem byl rád, že to byla doposud nejúspěšnější futsalová sezona v Liberci. Vedl jsem ještě juniorky, které ale kvůli epidemii covidu odpadly. Bylo toho hodně, já jsem takový, že chci dělat věci na sto padesát procent a tohle právě už nešlo. Takže jsme se Pavlem Bínou i prezidentem klubu panem Robertem Mezeiem dohodli, že bych byl nadále už jenom hráč. Jsem rád, že to Karel Vrabec vzal, úroveň tréninků i příprava na zápasy jdou jenom nahoru.

Jak vidíte vaši situaci v tabulce? Helas se začal motat nahoře mezi první pětku, dole je to zase vyrovnané.

My jsme poztráceli body v těch zápasech, kdy jsme na ně pomýšleli. Právě s Helasem, dvakrát prohra s Mělníkem, to už se projeví. Naštěstí si myslím, že nehrajeme o záchranu, protože jsme zvládli oba zápasy s Lípou, s Ústím máme plus čtyři body ze vzájemných utkání, s Budějovicemi máme plus tři a ještě je máme doma. Osmičku bychom měli dát.

Co vás teď čeká?

O víkendu jsme měli volno, teď nás čeká série těžkých zápasů: Teplice, Chrudim, Plzeň, Slavia, Sparta. Budeme mít čas se rozehrát a připravit na závěr sezony, věřím, že play-off v Liberci zase bude.

Co říkáte na turnaj Ligy mistrů v Plzni, na který jste se přijel podívat?

Viděl jsem většinu zápasů v televizi, přijel jsem se podívat na Barcelonu. Musím říct, že je tu nádherná atmosféra, připravená hala, zatím jsem to sledoval jen na internetu, tady na vás ta atmosféra přímo dýchne. Plzeň to měla neuvěřitelně složité, ale věřil jsem jí a myslím, že naši ligu reprezentovala velice slušně.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.