Severočeši doma dvakrát vedli na Chrudimí, ale hosté si nakonec odvezli tři body za vítězství 3:2. Rozhodující trefu si připsal Tomáš Koudelka. Východočeši nyní vedou o čtyři body před Teplicemi a jeden zápas mají ještě k dobru. „Jsem velmi rád, že jsme tento důležitý zápas zvládli. Neřekl bych, že byl přímo klíčový v základní části. Přece jenom nás čeká ještě dvojzápas s úřadujícím mistrem a v této fázi bude nejspíš rozhodující v boji o vítěze základní části,“ řekl nejlepší střelec Chrudimi Pavel Drozd.

Teplický brankář Michal Hůla připomněl, že jeho tým nebyl kompletní: „I přes první porážku v sezoně se nemáme za co stydět. Opět jsme si v malém počtu hráčů sáhli na úplné dno a každý na hřišti nechal úplné maximum svých sil.“

Futsalisté Mělníku doma splnili povinnost a porazili poslední Dynamo PCO České Budějovice 4:1. „Jsem rád, že jsme vyhráli a splnili cíl,“ oddychl si mělnický Jiří Vokoun. Českobudějovický Tomáš Pecka vyzdvihl výkon domácího brankáře Jana Žežulky: „Myslím si, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Bohužel nás soupeř po individuálních chybách trestal. Musím pochválit brankáře, který jim utkání vychytal.“

Překvapení se zrodilo v Brně, kde domácí Helas porazil favorizovanou Slavii 3:1! Sešívaný Jak Křemen se právem po utkání zlobil: „Dnes bylo všechno špatně, neproměnili jsme snad osm šancí a několikrát propadli v obraně a darovali soupeři branky.“ Brněnský brankář Václav Klímek si považoval výhry nad týmem z první pětky: „Dopředu jsme perfektně zužitkovali naši hru v pěti, a tak můžeme po zásluze slavit první výhru nad týmem z TOP5, která nám určitě dodá sebevědomí do dalších zápasů.“

V záchranářském souboji porazil ústecký Rapid na své palubovce Žabinské Vlky Brno vysoko 7:3. Severočeši se tak v tabulce posunuli na devátou pozici a na svého nedělního soka mají tříbodový náskok.

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.