Vůbec první brněnské derby těchto soupeřů se odehrálo v minulé sezoně a skončilo remízou 3:3. Hattrick v něm zaznamenal žabinský Dominik Havlín, poslední dvě branky dal – jak jinak – v závěru utkání. Odveta však oproti očekávání vyrovnaný průběh vůbec nenabídla, Helas zvítězil jednoznačně 9:2, když hráčem utkání byl vyhlášen zkušený David Cupák.

Helas doma v posledním kole zvládl důležitý souboj s Démony Česká Lípa, ve kterém ale po jedenácti minutách prohrávali 1:3. Nakonec v druhém poločase dokázali svěřenci Tomáše Galii souboj otočit a vyhrát 5:4. Helas tak drží na domácí palubovce stoprocentní bilanci čtyř výher, naopak na cestách se mu nedaří, prohrál v Plzni, na Spartě i na Slavii, což ovšem byli soupeři z první pětky. Teď následuje další klíčový duel, ve kterém se jako v každém derby rozdíly v kvalitě stírají. Nejlepšími střelci týmu jsou zatím Tomáš Paul a David Cupák se čtyřmi góly. Nejproduktivnější hráčem Ivan Šarközy.

Žabiňští Vlci dlouho čekali na první body do tabulky, ale když už to přišlo, tak to stálo za to. Nejprve v domácí hale zdolali Slavii 4:2 a jedno z největších překvapení dosavadního průběhu dokázali senzačně navázat také v Praze, kde také v závěru porazili Spartu. Ať dopadne soutěž jakkoliv, nikdo už skalpy obou pražských „S“ Žabinským Vlkům nevezme. Nejlepším střelcem týmu je Ladislav Hansl s pěti brankami.

Komentáře před zápasem:

Tomáš Galia (trenér Helasu): „Brněnská derby obě mužstva považují za zápasy sezóny, vždy mají velký náboj a prestiž, navíc bude utkání okořeněno přítomností televizních kamer, které na atraktivnosti duelu ještě přidají. V utkání nebude rozhodovat aktuální tabulkové postavení a individuální kvalita obou kádrů, všechny tyto aspekty se před samotným kláním srovnají. Derby zvládne mužstvo, které bude ochotné se na hřišti více vydat a bude v daný moment lépe psychicky připravené.“

Václav Večeřa (brankář ŽV Brno): „Očekávám derby se vším, co k němu patří, tedy souboje, emoce a snad i pohledný futsal. Derby je speciální motivací samo o sobě. Hraje se konečně s diváky a bude to úplně o něčem jiném než před prázdnými tribunami, jako tomu bylo loni. Rád bych aby lidé dorazili, protože mohou na vlastní oči vidět zápas dvou nejlepších brněnských celků.“

 

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.