Právě Severočeši zvládli páteční domácí derby proti Ústí nad Labem. Svarog zvítězil 8:2. V zápase ale přišel o zraněného Slepčíka. „Jediným pozitivem dnešního zápasu jsou tři body. Náš výkon, hlavně v prvním poločase, nebyl vůbec dobrý a příště by se nám to mohlo vymstít. Velkou kaňkou na vítězném derby je také zranění Slepčíka. Všichni doufáme, že bude v pořádku a co nejdříve se k nám připojí,“ řekl brankář Teplic Michal Hůla.

Pražská Slavia se odráží k lepším výsledkům. V Edenu deklasovala České Budějovice 11:0. Čistým hattrickem se zaskvěl Antonín Hrdina. „Kdy jsem dal naposledy za Slavii hattrick? To bude hodně dávno. Myslím, že to bylo ještě proti Plzni,“ přemýšlel střelec zápasu a pokračoval: „Hlavní je, že jsme znovu přesvědčivě vyhráli, už potřetí za sebou jsme udrželi čisté konto, to se také cení. Věřím, že jsme se z nevydařeného zápasu v Brně dokázali poučit.“

Českolipští Démoni vedli po první půli na palubovce Helasu Brno 3:1, jenže ve druhém poločase domácí výsledek otočili a vyhráli 5:4. „O poločase jsme si to v kabině vyjasnili a řekli si znova, co chceme hrát a jsem rád za to, že jsme zápas otočili,“ těšilo brněnského Ivana Šarközyho. Trenér hostí Karel Kruliš by bral bod. „Z mého pohledu si troufnu říct, že dělba bodů by byla zasloužená, ale bohužel nemáme ani bod. Soupeři gratuluji k výhře a my se teď musíme začít soustředit na velice těžké soupeře.“

V neděli se doma představila i Chrudim, která proti Liberci brzy vedla 1:0, ale utkání rozhodla až po přestávce. Svěřenci trenéra Condeho zvítězili 5:0. Dál se drží na dosah první pozice. „Měli jsme pomalejší začátek, nebyli jsme v plné sestavě, máme řadu zraněných. Zároveň jsme nehráli koncentrovaně, předvedli jsme dost nepřesností a technických chyby. Po pauze se to hodně zvedlo, začali jsme presovat, zlepšili přihrávky i střelbu,“ zhodnotil duel chrudimský Dominik Balog.

Program osmého kola uzavřelo pondělní utkání na Spartě, kam přijeli Žabinští Vlci Brno. Předposlední tým tabulky prohrával v Praze 1:3, ale nakonec zápas otočil na 4:3 gólem šest vteřin do konce při power play Sparty. Po Slavii tak Brňané porazili i druhé pražské „S“.

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.